Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria
image01
image01
image01
image01
image01
image01

Ett hav av stränder

Ett hav av stränder alldeles runt hörnet

Gran Canaria är en liten miniatyrkontinent. En ö nära Europa med ett enormt utbud av stränder. Stränder så olika varandra som det växlande landskap som ön döljer. Nästan 60 km av stränder på en 236 km lång kustlinje under en mild sol som verkar vilja bosätta sig här.

Leende flicka vid Maspalomas sanddyner

På Gran Canaria hittar man alla slags stränder. De är magneten som i alla tider har dragit hit turister från när och fjärran. Det finns fullbelagda och välkända som den långa tungan av sand i Maspalomas. En enorm linje av gyllengul sand som börjar vid Playa del Inglés och fortsätter till foten av fyren i Maspalomas, efter att ha följt kusten på södra delen av ön förbi en öken av sanddyner.

På södra delen träffar man också på en lång rad av stränder. Det finns lugna och familjevänliga som San Agustín, stranden i Amadores eller den lilla stranden i Puerto de Mogán. Eller du kanske föredrar den livliga stranden i turistcentrat Puerto Rico, en av platserna med det bästa klimatet i hela landet.

Flygfoto över havet av dyner i Maspalomas
Ett par omfamnar varandra vid havet på Gran Canaria

Södra Gran Canaria räknar också med mängder av små stränder. Alla kan skryta med fint väder så gott som hela året om.  Några är för turister, med mängder av service för besökaren. Andra är en fristad för dem som föredrar avsides platser.

Stränderna på norra sidan av ön hör mestadels till denna kategori. Du hittar små fiskebyar som Agaete, en plats dit man kan fly om man vill komma bort från stressen.

Huvudstaden, Las Palmas de Gran Canaria, som också ligger på norra sidan, försöker inte dölja sin speciella stolthet: den kosmopolitiska stranden Las Canteras. En kilometerlång strand i staden som fylls av badare och surfare.

Två skrattande flickor i sanden på Canterasstranden
Två skrattande flickor i sanden på Canterasstranden

Gran Canaria ger till besökaren all den service som ett säkert turistmål med lång tradition kan erbjuda, ett mål dit varje år tusentals européer återvänder. Kom och lär känna en värld av stränder som är koncentrerade på en ö. Kom när ni vill. Här tar det fina vädret sällan semester.

Vi väntar er på ön Gran Canaria!