Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria
image01
image01
image01
image01
image01
image01

Njuta av havet

Njuta av havet

236 kilometer kust som erbjuder en ocean av möjligheter att njuta av havet.

Det är detta som gör Gran Canaria till en hamn dit mängder av européer söker sig sedan generationer tillbaka. Sjöfarare, dykare, surfare, djuphavsfiskare och windsurfare. Alla flyr till en ö som drar likt en magnet. Den gömmer en magnet som drar alla som vill fly till en ocean av vackert väder.

Skymning över havet vid Gran Canarias kust

Men vad är det som gör att så många olika människor samlas på en och samma punkt i Atlanten?

Jo, här kommer receptet till denna marina cocktail. Den första ingrediensen: Gran Canaria är en av platserna med bäst klimat i hela Europa. Vattnets temperatur (mellan 18° på vintern och 22° resten av året), och havets och vindarnas optimala konditioner tillåter utövning av marina sporter tolv månader om året. Det finns perfekta områden för wind- eller kitesurfing. Ön är faktiskt bas för några av de bästa windsurfarna och även om de inte vill basunera ut det så bor de här största delen av året. Dykarna och fiskarna ropar inte heller högt om koordinaterna för sin semester.

Sedan har vi sjöfararna som på Gran Canaria finner mängder av regattor. Vindar som på beställning, marina strömmar som samlar enorma fiskbankar nära kusten och en spektakulär havsbotten är sammantaget dess naturliga företräden. Medan vintern i övriga Europa sätter stopp för nästan alla aktiviteter som rör havet så håller ön öppet denna enorma marina sportstation. Hela året om.

Gran Canaria kan också räkna med en väl utvecklad infrastruktur för att kunna ta till vara de naturliga förutsättningarna. Den erbjuder service för att utöva tusentals marina aktiviteter. Nästan överallt finns det företag, klubbar, föreningar eller marinor.

Ungdomar hoppar i havet vid Gran Canarias kust
Ungdomar hoppar i havet vid Gran Canarias kust

Alltså är detta en ö där havet är närvarande precis överallt. Därför har denna lilla punkt i Atlanten varit vaggan för 30 världsmästare i olika sportgrenar och sex olympiska guldmedaljörer i segling: José Luis Doreste, Luis Doreste, Roberto Molina, Patricia Guerra, Domingo Manrique de Lara och Fernando León; för världsmästaren, 13 gånger, i windsurf: Björn Dunkerbeck och andra windsurfare i elitklass som systrarna Daida och Iballa Ruano.

Om du älskar havet, är en sjöbjörn eller dykare, fiskare eller surfare, kitesurfare eller windsurfare, då vet du med säkerhet att en fantastisk destination för din semester väntar dig på Gran Canaria.