Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria

Nät av utsiktsplatser

Utsiktsplatsen El Mulato

Denna utsiktsplats ligger i början av ravinen Mogán. De främsta bergen är Tauro, Cruz de Mogán och Ojedaskogen. Hela området är en del av Naturreservatet Inagua och Nubloparken, som sträcker sig från mitten av ön till havet.

Utsiktsplatsen El Mulato
Utsiktsplatsen El Mulato

Detta är ett genomgångsområde mellan syd och nord, som urinvånarna använde när de skulle besöka huvudstaden innan nuvarande vägar fanns.

Mogán var en del av kommunen Tejeda till år 1815, det år de fick eget rådhus. Många små orter hittar man längs Mogáns ravin som Pie de la Cuesta, La Vistilla, Las Casillas, El Cercado, Los Navarros, La Umbridilla, Lomo Quiebre och Puerto de Mogán.

Utsiktsplatsen El Mulato

Fertiliteten och det varma klimatet i dalen är gynnsamt för tropiska frukter som citrusfrukter, papaya, mango, avokador etc. Boskapsskötsel är också en viktig primär sektor i denna region. Den kände franske antropologen, René Verneau, beskrev på följande sätt herdarna i området: "Herden i Mogán kan anses som prototypen för den kanariske herden… Han går alltid med en lans… med detta verktyg hoppar herden över stup av oanad bredd och tar sig neråt med en svindlande hastighet". Angående den traditionella arkitekturen bör man främst nämna hustaken och några gamla kvarnar, både för vind och vatten.

Hela detta territorium är en del av det biosfära världsreservatet på Gran Canaria, utsett av UNESCO den 29 juni 2005


Se Utsiktsplatsen El Mulato på en större karta


Documento sin título
Programa Mac 2007-2013 Web Oficial de la Unión Europea