Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria

Roque Bentaygas Interpretationscentrum

Roque Bentaygas Interpretationscentrum

En öppen dörr till Gran Canarias inre

Tre klippor utgör en plats omringad av magi i öns bergmassiv. Tillsammans representerar de den perfekta unionen mellan det naturliga landskapet och Bentaygas kulturella landskap, den själsliga axeln till Gran Canarias ursprungsvärld.

Roque Bentayga och dess tre pelare
Roque Bentayga

Tre pelare i ett landskap som gjort för att beskåda himlen från de högsta bergen. De är också en nyckel för att öppna dörrar till Gran Canarias förhistoriska tid. Till tiden för en ursprungsbefolkning över vilken 300 lager av mystik svävar.

För att öppna alla dessa dörrar kan besökaren nu räkna med hjälp från interpretationscentret som Gran Canarias östyrelse, Cabildo, har renoverat vid foten av klippan Bentayga.

Nu plockar en ny grafisk utställning ut kulturen och kulturens viktigaste riter från den förspanska tiden. Tillsammans med en unik plats som fortfarande bevarar kultplatser, begravningsplats och grottmålningar från de första invånarna på ön.

Panoramautsikt från Roque Bentayga med hav av moln

Om man åker hit, och kommer till foten av Roque Bentayga kan man dyka ner i de antika formerna av liv för öns urinvånare. Med rigorös information tillgänglig, tack vare teknologin i en modern plan, försöker man dels förklara symboliken av en samling stenar uppe i Gran Canarias berglandskap och dels berätta allt vad de representerar för kulturen, etnografin och själva naturen på Gran Canaria.

Efter besöket på Bentaygas interpretationscentrum kan man fortsätta till Almogarén, en plats där urinvånarna tillbad gudarna. Den är belägen på östra sidan av klippan.

Roque Bentayga
Interiör från Roque Bentaygas interpretationscentrum

Som en bakgrundsscen har vi naturarvet som ger oss möjlighet att med nya former tränga oss in i och beskåda naturen mitt i Gran Canarias biosfärreservat. Förutom detta kan vi upptäcka uttrycket i landskapet som alla generationer har gett liv åt i en enklav draperad med en viss magisk aura.

Arkeologin, etnografin och det kulturella landskapet vid klippan Bentayga sammanbinds nu för att uppmuntra dig att besöka och lära känna de tre klipporna. Just där molnen stannar upp och påbörjar riten att gå samman med Bentayga, just där de prisar regnet och solen, just dit ska vi bege oss.


Hur kommer man dit?
Upptäck här hur du kommer från Fyren i Maspalomas till Roque Bentayga
Om du vill komma till Roque Bentayga från huvudstaden, ser du det här
Adress: Municipio de Tejeda (öns centrala rutt) - Finca el Majadal
Telefon: (+34) 928 474 851

Öppettider:
Måndag till fredag från 10:00 till 16:00
Lördagar och söndagar från 10:00 till 18:00

Nedladdningar:
Ladda här ner broschyren


Se video om Roque Bentayga: