Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria

Ön

Markisinnans trädgårdar

En påfågel ståtar med sina fjädrar i Markisinnans trädgårdar

Den söta doften av jasmin "en gåva från gudarna", välkomnar dig vid ingången till Markisinnans trädgårdar i Arucas. Ett välkommande till en plats där man bör gå ensam, men i sällskap med en enorm mängd av växter. Trots det lyckas  man aldrig gå helt ensam. Man får sällskap av en unik parad av påfåglar som bor där. De är de verkliga ägarna, som livar upp platsen med sina solfjäderstjärtar i vackra färger. Det är början av en väg täckt av växter från halva världen.

En damm i Markisinnans trädgårdar
Vy över Markisinnans trädgårdar i Arucas

Mer än 500 arter från fem kontinenter presenteras för besökaren. Alla tillsammans formar en lite overklig bild, för alla arterna verkar försvinna in i skogen av bananträd. Det vi upplever är det typiska gröna landskapet av traktens dominerande växtlighet.

Markisinnans trädgårdar ligger vid foten av Arucasberget och har blivit den grönskande oas den är tack vare alla avlagringar som kommer med regnen ner för bergssluttningen. På så sätt frodas all växtlighet med lätthet. Till exempel hittar man ett drakblodsträd som är mer än 200 år gammalt, en vacker endemisk växt och ett fikonträd med ett enormt omfång.

Byggnadens neoklassiska ingång ger stället ett högt värde. Början av trädgårdarna daterar sig till år 1880 då Ramón Madam y Uriondo, den förste markisen av Arucas, startade planteringarna runt sitt sommarresidens.

Och här är vi två sekler senare vid porten till ett ganska ovanligt ställe. Ett vackert prov på naturens skönhet i vackra trädgårdar runt ön. En gåva från en svunnen tid.Documento sin título
Hur man kommer dit med buss från busstationen i San Telmo
(Las Palmas de Gran Canaria)


Ta linje 206 (Las Palmas-Bañaderos-Arucas)och stig av vid hållplatsen innan busstationen i Arucas, den ligger framför trädgården på GC 330, vid huvudingången till palatset.

En annan möjlighet är linje 205 (Las Palmas-Tamaraceite-Arucas) som tar dig till busstationen i Arucas. Från samma ställe tar man linje 206 mot Las Palmas och stiger av vid första hållplatsen.

Framför trädgården går landsvägen GC 330 från Arucas till Bañaderos och mycket nära finner man hållplatser i båda riktningarna.

Hur man kommer dit i taxi / bil

Från busstationen Arucas-Centro, kan man ta en taxi för en billig penning eller promenera genom den gamla delen av stan och fortsätta på Camino Viejo som slutar vid ingången till trädgården.

Om man kommer med bil från Las Palmas de Gran Canaria, tar man norra vägen mot Arucas, GC-2 och svänger av vid GC-20.

Documento sin título
Intressanta platser i kommunen och runt omkring

- Kyrkan San Juan Bautista
Kyrkan är byggd helt i sten. Populärt kallas den katedralen i Arucas, men det är ingen katedral. Det var en gång en byggnad av historiskt värde från 1600-talet. Det som nu finns kvar är en byggnad i neogotisk stil som uppfördes i början av 1900-talet. Ett ofrånkomligt besök vid ett besök på öns norra sida. C/ Párroco Morales 2

- Fabriken och museet Ron de Arehucas
Destilleriet Arehucas är den största och äldsta bodegan och fabriken som tillverkar rom i Europa. Genomgången brukar ta 30 minuter och inkluderar ett besök i bodegan (det finns mer än 300 tunnor, signerade av berömda författare, konstnärer, sångare, filmstjärnor och idrottsmän från halva världen…). Man kan också besöka våningen där man fyller flaskor och där det finns en butik för gratis avsmakning samt en affär där man kan köpa deras produkter. Den är belägen vid landsvägen Arucas-Bañaderos.

- Kommunala museet i Arucas
En emblematisk byggnad i den nordliga staden.

- Hacienda del Buen Suceso
Ett vackert landsortshotell omgivet av bananträd där man inandas lugn och tillfredsställelse. Litet och mysigt. Landsvägen Arucas till Bañaderos, Km 1

- Öppen Zon för handel
Den historiska stadsdelen i Arucas och saluhallen har många affärer där man hittar både kläder, växter, presenter eller gastronomiska produkter som är typiska för trakten.

- Charco de las Palomas
Stranden Rocas med naturliga vattensamlingar med saltvatten.
Behöver du hjälp vid ditt besök så kan du besöka Oficina de Información, turistinformationen. Våra kolleger är bästa hjälpen för alla äventyrsresenärer.