Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria

Fyra vänner, åtta golfbanor

Fyra vänner. Åtta golfbanor.

" Det var länge sedan vi blev vänner. Säkert längre tillbaks än jag vill minnas. Det var på mitt första jobb. Då var jag den ende av oss fyra som spelade golf. Men det gör detsamma, det var för så länge sedan. Var och en av oss har numera ett helt annorlunda liv. Olika måsten, olika jobb. Men, vi har något gemensamt.

En spelare försöker slå bollen i hål från greenen
Tre spelare på väg till greenen på en av Gran Canarias golfbanor

Alla fyra letar vi efter lediga stunder för att spela. Vi gör vad som helst för att finna en lucka för att kunna plocka fram golfbagen från garaget. För vi tycker fortfarande om att spela tillsammans, tillbringa en stund tillsammans och framför allt skratta tillsammans. För min del tycker jag om att vinna över dem (där har vi inte förändrat oss, vi fortsätter med våra något idiotiska tävlingar även om det förflyter tusen år).

Vi ses såpass sällan att vi inte vill förlora tid med experiment. Vi har gaddat oss samman för att spara några vinterdagar för oss själva. För att smita iväg på en golfutflykt vill vi inte missa. Vi reser till Gran Canaria, en ö med ett fint klimat praktiskt taget året om.

En golfare slår ett slag mot greenen

Varför dit? Jo, det är vår lilla tradition. En ö. Åtta golfbanor. Så enkelt är det. Utan att behöva korsa halva världen eller spendera två dagar på flygplatser. Vi flyger till Gran Canaria för det är en golfdestination, där är soligt, där finns fina hotell, god mat och dessutom inom en mycket liten radie hittar vi många olikartade banor. Olika omgivningar och med olika svårighetsgrad. Därför finns det ingen ursäkt för den som förlorar. De har åtta banor att välja på för att mäta sig med sin gamle vän, han som behärskar ämnet som självaste Bosse Parnevik.

En man beundrar Gran Canarias bergslandskap

Det är sant att tiden har gått Förr var vi visserligen yngre, men det gör detsamma. Jag skriver omedelbart under på att fortsätta besegra dem under många år framöver (och även om de hatar att höra det, så har det också blivit en del av vår tradition…) "