Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria
image01
image01
image01
image01
image01
image01

Gran Canaria, den idealiska tillflyktsorten

Gran Canaria är en miniatyrkontinent. Din idealiska tillflyktsort med 24º vid vilken årstid som helst.

365 dagar med kristallklart vatten, fin gyllengul sand eller svart vulkansand gör att Gran Canaria kan erbjuda allt från förströelse från kioskerna på stranden till lugnet av en båttur till en undangömd vik. Och inte långt därifrån finns bergen.

På en och samma dag kan man uppleva värmen på stränderna i syd, åka längs vägar som går genom raviner och subtropiska skogar eller nå de högsta topparna av ön där endast den kanariska pinjen växer.

Som bro mellan tre kontineneter blev Gran Canaria vittne till ett av de största äventyren i historien: upptäckten av nya världen. Sitt arv som plats för genomresa för resenärer visar sig i öns öppna, kosmopolitiska och mångkulturella attityd. Ett rikt latent arv bland folk med över 500 år av historia med en markering av kollonisation och traditioner av atlantisk identitet. Det har satt smak på det internationella köket där alla kulturers smakriktiningar finns representerade.

Och för att uppleva det kulturella utbudet, ett lyxprogram: klassiska musikfestivaler, musik från hela världen, jazz, pop, rock, filmfestivaler, opera, teater... Och för romantikerna, vad sägs om en promenad längs stranden efter en konsert på auditoriet Alfredo Kraus?

Flyt med och välj din favoritscen: en vistelse i en lugn naturlig palmdunge, ett hotell mitt i staden för att uppleva storstadsliv, ett hus på landet bland bland bergen. Allt vad du drömmer om finns inom räckhåll. Gran Canaria är din idealiska tillflyktsort.