Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria

Jag kan aldrig sitta still!

Jag kan inte sitta still!

" Varje år tillbringar mina föräldrar och jag semestrarna på en ö som heter Gran Canaria. Vi bor i en lägenhet nära en enormt stor strand med sanddyner. Det är som en stor öken men alldeles vid havet och man kan bada hela tiden. Den heter Maspalomas.

Leende flicka på stranden i Maspalomas en solig dag
Leende flicka på stranden i Maspalomas en solig dag

Vi är ofta på stranden för det är alltid fint väder och mamma tycker om att sola. Pappa är inte så förtjust i att sola så han brukar ta med mig till olika ställen. Jag tycker om att gå till vattenparkerna och åka rutschbana. I år kunde jag åka i den allra största, den som svänger runt flera gånger.

Jag har också varit med pappa och sett hela kusten från en båt som startade från Puerto Rico. När vi var på båten såg vi delfiner. Vad jag tyckte bäst om från semestern i år på Gran Canaria var att få se delfiner på nära håll. Mamma missade det bara för att hon vill vara riktigt solbränd när vi kommer hem igen. Det tycker jag är dumt, speciellt som man kan göra roligare saker, som att se delfiner... "De kan inte sitta still!

I år tror jag att jag åker till Gran Canaria igen. Jag har en kilometerlång sandstrand som är perfekt för långa promenader varje eftermiddag. Och sedan ett dopp i havet innan middagen.

Mor och dotter kramas i Maspalomas med fyren i bakgrunden
Mor och dotter springer på stranden i Maspalomas med fyren i bakgrunden

Min man tar med sig barnen till olika platser, att se delfiner och jag vet inte vad… men att jag får sola i lugn och ro (det är för mig obetalbart efter ett år med jäkt och stress…).

Dessutom när man reser med hela familjen föredrar jag det säkra före det osäkra. Jag vill inte ha några experiment. Därför tror jag att jag att jag återvänder till Gran Canaria i år igen... "