Maspalomas
GranCanaria.com El Tiempo Hoy Home

Cultuur

 

La Casa del Vino op Gran Canaria

De populaire Canarische gastronomische specialiteiten,  gebaseerd op de goed gekruide producten van het land, worden nog smakelijker onder het genot van een glaasje exquisite wijn uit Gran Granaria.

Klinken met rode wijn
Twee mensen hebben plezier aan tafel met een glas rode wijn

Veel wijnen van  het eiland worden geregistreerd door het kwaliteitsinstituut „Denominación de Origen Gran Canaria“ (kwaliteitsbenaming). Afhankelijk van het productiegebied, zijn er  jonge, rode, witte, fruitige, of sterk aromatische wijnen, allemaal van uitstekende kwaliteit.

In Santa Brígida, in het centrum van Gran Canaria, ligt La Casa del Vino de Gran Canaria (het ‚Huis van de Wijn‘ museum). Deze plaats is een referentiepunt geworden voor het proeven en promoten van wijnen van het eiland. In dit historische en onlangs gerestaureerde gebouw vinden wijnliefhebbers de ideale plek om alle soorten wijnen die Gran Canaria te bieden heeft te proeven.

Verschillende soorten wijn van Gran Canaria
Ingang van la Casa del Vino op Gran Canaria

Bovendien kan in de expositieruimte de geschiedenis van de wijnen van het eiland bekeken worden en is er informatie over de belangrijkste productiegebieden. Door de verscheidenheid aan microklimaten op Gran Canaria kan dezelfde druif namelijk, afhankelijk van het oogstgebied, verschillende eigenschappen hebben.

Het Casa del Vino heeft zich gevestigd als een echt wijnmuseum op het eiland, waar het proeven van kwaliteitswijnen uit Gran Canaria gecombineerd wordt met de verkoop. In veel gevallen hebben deze wijnen een kwaliteitsvermelding verkregen bij wijnproefevenementen op de Canarische Eilanden.


Casa del Vino op Gran Canaria

Federación Insular de Asociaciones del Sector Vitivinícola de Gran Canaria (VINIGRAN)
Adres: C/ Calvo Sotelo 26, 35300 - Santa Brígida
Tel./Fax: (+34) 928 644 484
Openingstijden:
Van dinsdag tot vrijdag en zondag van 10:00 tot 14:00 uur.
Wilt u met een groep komen, gelieve dan vantevoren te bellen.

Nieuw: La Tasca del Vino
Openingstijden: dinsdag tot donderdag 13:00 tot 23:00 uur
Vrijdag en zaterdag van 13:00 tot 24:00 uur. Zondag van 13:00 tot 17:00 uur.
Keuken gesloten (van 17:00 tot 20:00 u.)
Maandag gesloten
Specialiteiten uit de Canarische keuken, kaasplankjes, wijnen met de oorsprongsbenaming van Gran Canaria, traditionele nagerechten. Groepsmenu's Tuin met terras, tafels buiten en binnen, reserveringen (max. 40 personen)
Telefoonnummer voor reserveringen: (34) 928 644 484 (vanaf 12.00 u.)

Winkel
Openingstijden: van dinsdag tot vrijdag en zondag van 10:00 tot 14:00 uur.
Gastronomische producten uit Gran Canaria voor de gourmet, kunstnijverheid, geschenken.


De wijnroute (Ruta del Vino) kan worden gecombineerd met een bezoek aan de grootste botanische tuin van de Canarische Eilanden. Bij Tripgrancanaria gaan toerisme en gastronomie hand in hand...


Sello del Proyecto INTERREG-IIIC
Patronaat voor Toerisme van Gran Canaria. Alle rechten voorbehouden.
Juridische informatie