Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria

Documento sin título

Skratt + bra väder = Gran Canaria

Hur kom Gran Canaria att bli en av de viktigaste destinationerna för gays i världen?

Kanske beror det på att vi erbjuder allt som en turist normalt ser, tillsammans med något annat, en attityd av "leva och låta leva" som gör kanarierna till öppna och kärleksfulla människor.

En kille hoppar över dynerna i Maspalomas

Gran Canaria erbjuder ett helt hav av stränder. Stränder som till sin naturliga skönhet lägger till ett milt och vänligt klimat som gör att man kan njuta av havet året om. De mest kända stränderna är Maspalomas och Playa del Inglés på södra delen av ön som också kan skryta med ett naturreservat av sanddyner som gör dem unika.

Dessutom är det ett pulserande nattliv året om i turistområdet Playa del Inglés, liksom i öns huvudstad, Las Palmas de Gran Canaria. På Gran Canaria finns ett oändligt antal pubar och nattklubbar för att njuta av bra musik och ha trevligt.

Ett par pratar på bryggan i Mogáns hamn
Skumfest i skymningen på södra Gran Canaria

Yumbo Centre i Playa del Inglés är inte i sig en gayvärld, även om det i Europa anses vara en av de viktigaste punkterna för det homosexuella nattlivet. Under dagen är detta köpcentrum ett populärt ställe att leta efter bra fynd och handla i butiker speciellt anpassade till HBT-samhället. Och när natten faller en pulsåder av det homosexuella nattlivet i Playa del Ingles. Men först behövs det energi. Bra väder gör det möjligt att äta ute, att sitta på en uteservering tillsammans med turister av alla möjliga nationaliteter.

I huvudstaden Las Palmas de Gran Canaria, rör sig nattlivet runt Catalinaparken, affärsgatan Triana och Vegueta. Här finns möjligheter att äta tapas på en bar eller ta en drink på en uteservering när som helst året om.

Drag Queen under karnevalen i Las Palmas de Gran Canaria

Den kulturella verksamheten är kontinuerlig och varierad. Det finns festivaler årets alla månader, som erbjuder allt från klassisk musik, opera, dans, teater och utomhuskonserter.

Även om det finns en händelse på ön som bör noteras, så skulle det vara Karnevalen, som hålls i februari och mars. Karnevalen i Las Palmas och Maspalomas Karnevalen är kända i hela Europa. Drag Queen Galan är år efter år Karnevalens centrala händelse och ett måste för den som vill ha roligt.

Gatorna i Playa del Inglés håller dessutom den största Gay Pride-paraden, en välkänd, händelse inom den europeiska agendan, vilket är ännu en perfekt ursäkt för att återkomma till Gran Canaria.