Maspalomas
GranCanaria.com El Tiempo Hoy Home

Op weg in de stad

 

Dé manier om met het hele gezin deze veelzijdige stad te leren kennen

Jullie hadden toch niet gedacht het eiland te verlaten zonder Las Palmas de Gran Canaria te hebben gezien? Je mag de grootste en meest levendige stad van de Canarische Eilanden toch niet missen?

Maak je geen zorgen. Als je geen zin hebt om met de kinderen rond te dolen in een onbekende stad, dan hebben we een echt familie-idee voor je, dat wil zeggen, praktisch en comfortabel.

De 'Guagua' in het Santa Catalina-park
Een meisje voor een rij palmen

Met de toeristenbus kun je de hoofdstad op een leuke manier bekijken, met de hele bende erbij. Vanaf vier meter hoogte, met audiogidsen in 8 talen. Met de Las Palmas de Gran Canaria Tour kun je de hele hoofdstad ontdekken dankzij een complete route waar je op ieder moment kunt uit- of opstappen, afhankelijk van je eigen voorkeuren. Kortom, zoals dat kan in iedere Europese stad die genoeg mooie plekken heeft om te laten zien. Want Las Palmas de Gran Canaria is een stad met duizend gezichten. Wonderbaarlijk divers voor een stad die oprijst in het midden van de oceaan.

Je kunt opstappen op de “Guagua Tour” in Vegueta, de historische stadskern, een wijk van meer dan 500 jaar oud, vol met musea en tapasbars. Voor de kinderen is het leuk om hier het Columbus Huis te bezoeken.

Een moeder en dochter op een unstmarkt in Vegueta
Een moeder en dochter voor de kathedraal van de Canarische Eilanden

Vervolgens kun je uitstappen bij Las Canteras, een kilometerslang strand dat vergezeld wordt door een slingerende boulevard met terrasjes, een lange promenade die ophoudt waar surfers en surfsters over golven springen die wel van papier lijken.

Je kunt ook wat drinken onder de palmbomen van het Canarisch Dorp, een beschut hoekje midden in de stad. En als de kleintjes je even rust gunnen, kun je misschien ook jezelf eens verwennen in Mesa y López of in Triana, de grootste winkelgebieden van de stad. Ook zou je kunnen uitstappen bij het Santa Catalina Park, op steenworp afstand van waar de grote cruiseschepen aanleggen, en precies naast het Elder Wetenschapsmuseum. De kinderen zullen ontdekken dat het Elder een onconventioneel museum is, helemaal op hen toegesneden, waar ze onophoudelijk kunnen spelen met honderden bijzondere voorwerpen en installaties.

De stad Las Palmas de Gran Canaria vanuit de lucht

En ten slotte kun je ook de hele stad bekijken, in al haar weidsheid naast de zee, vanaf uitkijkpunt Altavista. En overal kom je even gemakkelijk met de toeristische Guagua (bus).

Dus waarom zou je niet even naar Las Palmas de Gran Canaria gaan?

Meer informatie: city-sightseeing.com

Patronaat voor Toerisme van Gran Canaria. Alle rechten voorbehouden.
Juridische informatie