Maspalomas
GranCanaria.com El Tiempo Hoy Home

Natuur

 

Een Parador Nacional op grote hoogte

Op een steenworp afstand van het wolkendek ligt het hotel Parador Nacional de Cruz de Tejeda. Het is een oase van rust voor mensen die de haast willen ontvluchten in de bergen van Gran Canaria.

Meisje kijkt over het landschap in het binnenland van Gran Canaria
Moeder en zoon in hotel Parador Nacional de Tejeda
Een meisje aan het schrijven aan de voet van Cruz de Tejeda

De natuur in de omgeving maakt de Parador Nacional de Tejeda tot een bevoorrechte plek vol schoonheid. De plaats heet 'la Cruz de Tejeda', en het kleine hotel heeft een van de mooiste uitzichten van heel Gran Canaria. Deze plek is een ideale rustplaats voor wandelaars die zich op de steile hellingen van de bergen op het eiland wagen.

De eetzaal van het hotel Parador de la Cruz de Tejeda
Een kamer van het hotel Parador de la Cruz de Tejeda

Want op Gran Canaria vind je ook hoge bergen. In deze bergen heerst de stilte. Hier kan je een hele dag over eeuwenoude paden door de bossen wandelen. De bergweggetjes lopen door minidorpjes die maar een paar huizen groot zijn. In de dorpen lijkt het of de tijd stil staat.

Moeder en zoon hebben plezier bij het uitzichtpunt van hotel Parador de Tejeda

De vele stranden van het eiland vinden het niet erg als je kiest voor de bergen. Je kunt heerlijk uitrusten in een van de 42 kamers van de nieuwe Parador, die een van de vele mogelijkheden is voor accommodatie in het binnenland. Voor rustzoekers is er op Gran Canaria een scala aan hotels en vakantiehuizen in het binnenland beschikbaar. Op een eiland waar je nooit hoeft te kiezen. Alles is bij de hand, alsof er midden in de oceaan een continent in miniatuur is ontstaan.

Je kunt midden in de natuur van de rust genieten in de nieuwe Parador Nacional de Cruz de Tejeda of een van de tientallen andere landelijk gelegen vakantiehuizen en hotels op Gran Canaria, om even alle haast thuis te laten.

Rechtstreekse reserveringen via: www.parador.es

Patronaat voor Toerisme van Gran Canaria. Alle rechten voorbehouden.
Juridische informatie