Maspalomas
GranCanaria.com El Tiempo Hoy Home

Patronaat voor Toerisme

 

De Instantie

Het Patronaat voor Toerisme van Gran Canaria is een autonoom overheidsorgaan dat afhangt van het Eilandbestuur van Gran Canaria en heeft tot doel garant te staan voor de ontwikkeling en de goede werking van de toeristische sector.

Teneinde tegemoet te komen en te waken over de belangen van een activiteit van sterk toenemend belang werd het Patronaat voor Toerisme in het leven geroepen, instantie die zich toelegt op het bevorderen en deelnemen aan activiteiten die het Eiland Gran Canaria de status en het aanzien verlenen die deze streek verdient als uitgelezen plek om te genieten van een onvergetelijk verblijf.

Daarnaast stelt het Patronaat voor Toerisme van Gran Canaria zich tot taak het eiland te handhaven als een top eersteklas toeristische trekpleister door een beleid te voeren, te plannen en te ontwikkelen in harmonie met de marktbehoeften.

De grondlijnen waarop deze doelstellingen zich baseren zijn: het promoten van Gran Canaria naar buiten toe, het ondersteunen van plaatselijke initiatieven om van het eiland een nog betere vakantiebestemming te maken en het toeristisch aanbod op punt te stellen. In dit verband wordt te allen tijde beroep gedaan op de medewerking van de bedrijfswereld en wordt dankbaar gebruik gemaakt van de synergie tussen de verschillende niveaus van de insulaire, regionale en nationale instanties.

Wat betreft het promoten naar buiten toe, grondslag van onze activiteit, leggen wij ons in alle thuismarkten zowel toe op het voeren van reclamecampagnes als op het bijwonen van beurzen en toeristische evenementen die voor Gran Canaria van potentieel belang zijn.

Daarnaast gaat onze volle aandacht uit naar de uitbouw van het breed gamma aan toeristische producten die het Eiland te bieden heeft, zoals o.a. het golftoerisme, gezondheidstoerisme, congres- en incentivestoerisme, met als doel het aanbod van Gran Canaria dat traditioneel gericht is op ‘zon en strand’, basistroeven van het Eiland, in de mate van het mogelijke uit te breiden.

Anderzijds is het Patronaat ook betrokken bij de verschillende toeristische verbeteringsprojecten die op het eiland worden ontwikkeld (Plannen op het gebied van Uitmuntendheid, Kwaliteit, Toeristische Voorzieningen en Inlichtingen) in nauw overleg met de overige betrokken Overheidsinstanties.

Tot slot, staat het Patronaat voor Toerisme in voor het afhandelen van alle administratieve formaliteiten die verband houden met de toeristische centra en horecazaken op het Eiland. Dit laat ons toe te allen tijde een klare kijk op de situatie van de toeristische sector te krijgen en er rechtstreeks voeling mee te hebben.

Patronaat voor Toerisme van Gran Canaria. Alle rechten voorbehouden.
Juridische informatie