Maspalomas
GranCanaria.com El Tiempo Hoy Home

Stranden

 

Niemand wil zijn uitzicht op zee kwijt

Wat is het eerste dat u ziet als u 's ochtends uit bed stapt? De oceaan? Een blauwe zee die zich als een tapijt tot aan de horizon uitstrekt? Een watervlakte met golven die de haven bereiken tussen motorbootjes, vissersschepen en boten om dolfijnen te spotten?

Panoramisch uitzicht over het strand van Puerto Rico

Als het antwoord hierop ja is, hebt u grote kans dat u zich in Puerto Rico bevindt, in het zuiden van Gran Canaria, een van de plekken in Europa waar het grootste aantal stijfhoofdige mensen is te vinden. Stijfhoofdig?

Ja, ja, we hebben het dan over mensen die per se de zee vanuit hun raam willen zien als ze 's ochtends koffie maken. Mensen die absoluut in de zon willen liggen ook al is het midden december. Mensen die hardnekkig het ochtendgloren willen bekijken aan zee, met de zee bijna aan het voeteneinde van hun bed. In Puerto Rico wil niemand het uitzicht op de zee kwijt.

Twee mensen zwemmen bij het strand van Puerto Rico

Er zijn ook mensen die halsstarrig de hele dag in Puerto Rico in zwemkleding willen rondlopen, of liefst dag en nacht, en gaan slapen als ze daar behoefte aan hebben zonder zich ook maar iets te herinneren van het werk, de flat thuis of de afbetaling van de autolening.

De schuld van dit alles is het overbekende goede klimaat dat bijna het hele jaar door in Puerto Rico heerst. Het lijkt erop of de milde zon dit kleine dal in het zuiden van Gran Canaria niet wil verlaten, en ook niet het strand of de appartementen en hotels die hoog op de klippen staan.

Deze milde zon is bijna twaalf maanden lang aanwezig (in de winter, de zomer en op feestdagen…). Deze zelfde milde zon heeft het strand van Puerto Rico en het naburige strand van Amadores tot een van de plekken met het beste klimaat in heel Spanje gemaakt.

Twee mensen aan het paragliden
Kinderen op een kayak in de haven van Puerto Rico

Praktische informatie

Met kinderen op reis?
Het Angry Birds Activity Park in Puerto Rico is een echte aanrader.
Wedden dat jong én oud hier enorm veel plezier hebben.

Angry Birds Activity Park Gran Canaria
Adres: Avenida de la Cornisa 1
Urbanisatie de Puerto Rico
Telefoon: (+34) 928 153 976
E-mail: info@activityparkcanarias.com

Patronaat voor Toerisme van Gran Canaria. Alle rechten voorbehouden.
Juridische informatie