Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria

Två på landsvägen (med baddräkt)

Ön Gran Canaria har av Optimisternas Världsförbund utnämnts till ett speciellt rekommenderat mål för par. Av alla dessa skäl.

Ön vid havet och de tillrättalagda stränderna som omger den, innehåller en magnetisk effekt som gör att de motsatta polerna kommer närmare varandra (eller att de åter närmar sig, om de råkat glömma den första effekten).

En grupp vänner sitter på en uteservering på Las Canteras
Ett leende par sitter på en uteservering på Las Canteras

Dessutom, Gran Canarias blå himmel minskar dispyterna. Det är bevisat. I några fall kan de helt gå upp i rök. Och detta händer för på Gran Canaria bor en varm ström som är på gott humör och kommer från havet och flyger in genom fönstren och åstadkommer att glasen som tycktes vara halvtomma plötsligt blir halvfulla.

Det fina klimatet på ön medverkar också till att den mest tystlåtne man, han som vanligtvis pratade mindre än en cowboy från Vilda Västern, släpper loss och börjar prata. Det har till och med funnits fall som har svurit på att han aldrig skulle dansa, försökte för första gången. Jo. Strömmen av gott humör uppmuntrar till och med dansen på Gran Canaria.

Ett par kramas under solen över dynerna i Maspalomas
Ett par hand i hand vid Maspalomas sanddyner

Cocktailen av stränder på Gran Canaria åstadkommer dessutom att semesterdagarna flyter trevligt. Och sedan är det juicen av berg och de små nästan gömda byarna, som gör att en utflykt på ön förvandlas till något nästan magiskt. Här kan man upptäckta vrår där man kan vara lyckliga tillsammans för en lång stund och sedan ännu lyckligare för en andra och tredje stund, genom att minnas.

Det händer också att hyperaktiva, vitaminiserade par, finner ett perfekt scenario på ön för att utöva 1.574 olika typer av sporter. Bergsklättring, surf, kitesurf, vandringar, dykning, cykling på väg, cykling i berg, windsurfing och en etcetera nästan lika lång som horisontens linje.

Ett par betraktar dammen Sorrueda i det inre av Gran Canaria
Ett par cyklar tillsammans i det inre av Gran Canaria

Och detta är endast några av skälen utställda av Optimisternas Världsförbund. Det finns fler. Kom och upptäck att det finns en oändlig mängd av skäl för att ägna tiden åt att vara lycklig en stund. För en lång stund. Tillsammans under Gran Canarias sol.Trips Gran Canaria anordnar marina utflykter på södra delen av ön.
Välj din egen dag till havs, med inkluderad solnedgång.