Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria

Älskare av Kitesurf

Utöva Kitesurf på Gran Canaria

Ett tack till passadvindarna!

Det är det första kitesurfarna tänker på när de anländer till Gran Canaria. En ö som varje säsong samlar fler surftokiga människor. Gran Canaria har alla förutsättningar för att locka dessa sportintresserade människor tack vare passadvindarna som blåser en stor del av året. Vindar som är de skyldiga till det fantastiska klimatet som råder praktiskt taget hela året om.

En kitesurfiare gör en flygande manöver med sin bräda
En kitesurfiare gör en flygande manöver med sin bräda
En kitesurfiare gör en flygande manöver med sin bräda

Men det finns inte enbart ett härligt klimat och bra vindar på ön. Du finner även många spots som gjorda just för dig. Stränder med gyllengul sand och stränder med vulkanisk sand. Eller avskilda platser. Det finns massor av ställen för alla oavsett nivå av kunnande.

Om du vill lära känna de ställen där man kan träffa på de bästa kitesurfarna bör du ta dig till Vargas på södra sidan av ön. Det är inget nybörjarställe. Det är de extremas territorium. Trots den otillgängliga terrängen är detta veteranernas favoritställe.

Nere i Maspalomas i syd, finner man också ibland grupper av kitesurfare på grund av de fina vindarna. Här kan man surfa med de fantastiska sanddynerna som bakgrund. Du finner även surfare vid stränderna i Águila eller Tarajalillo, även i trakten känd som Las Burras. Detta är andra nyckelspots på Gran Canaria, där kiters och windsurfare navigerar tillsammans, alla med samma mål, fint väder och friska vindar.

En kitesurfiare gör en flygande manöver med sin bräda

Hoppande och flygande. Därför att semestern på Gran Canaria flyger iväg, speciellt med en drake. Och det är precis vad du kommer att kunna säga när du är tillbaka på kontoret igen. "Nu är jag här igen. Dagarna bara flög iväg".