Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria
Gastronomi

Recept från blandön. Chef Alexis Álvarez. Gran Canaria.

Så här tillagar man Getlår i tomatsås, röd lök och potatismos, av Alexis Álvarez

FÖRSTA STEGET
a) Ingredienser (till 4 personer)


Getlår: 2 lår av ung get
Tomatsås: ben och övriga rester av geten, 300 ml. vitt vin, 50 ml. vit vinäger, 1gr. timjan, 1 gr. oregano, ½ chilipeppar, 4 gr. Sött paprikapulver, 20 vitlöksklyftor, 2 l. vatten.
Potatismos: 500 gr. potatis, 50 gr. grädde, 50 gr. smör, salt och vitpeppar.
Zucchinimos:250 gr. zucchini, 2 klasar spenat.
8 kärnfria oliver
1 stor röd lök

TILLAGNING


Getlår: ta köttet från benen på geten, salta och peppra och vacumkoka i en Sous Vide tills produktens innanmäte är 60 grader. Kyl av i isvatten och ställ i kylskåp. Tomatsås: lägg samman alla ingredienser och låt koka i tre timmar. Sedan silas den, reduceras och reds med maizena.

Röd lök: skala, skär i form av kronblad och koka dem al dente. Kyl i salt isvatten och lägg undan.

Potatismos: skala och ångkoka potatisen i bitar i en vacumpåse tills de är mjuka. Mosa i en potatispress och krydda med smöret, grädden, salt och vitpeppar. Zucchinimos: koka zucchinin skuren i bitar och kyl i isvatten. Häll av vattnet och mosa tillsammans med den kalla kokta spenaten tills man får ett grönt zucchinimos. Oliver: kärnfria och delade på mitten.

Stek av ung get i tomatsås, rödlök och potatismos
AVSLUTNING OCH PRESENTATION


Värm getlåren i Sous Vide och ge dem färg i en grillpanna. Dela dem i två bitar och måla dem med tomatsåsen. Lägg lite sås på tallriken och lägg den varma röda löken runt om, sedan potatismoset och några klickar av zucchinimoset. Man avslutar dekorationen med de halva oliverna och rosmarinblommor.

Recept [PDF - 382 KB]

CHEFENS INSPIRATION


Så här förklarar Alexis Álvarez hur hans recept kom till:

"Min gastronomiska stil är en aktualiserad form av den traditionella kanariska och spanska matlagningen där vi behandlar råvarorna med den största respekt. Det är den viktigaste delen i våra rätter.

Detta recept med en marinad av tomatsås är en traditionell rätt som jag älskar. I detta fall anpassar vi det till låret på en ung get som kokats på låg temperatur. Tradition och nyskapande går hand i hand i mitt restaurangkök."

Stek av ung get i tomatsås, rödlök och potatismos
Stek av ung get i tomatsås, rödlök och potatismos

Documento sin título
Vem är Alexis Álvarez?

Alexis Álvarez är en kanarisk kock född i kommunen Ingenio.

Alexis leder från år 2014 köket i restaurangen Los Guayres, som är belägen i Hotell Cordial Mogán Playa, i Puerto de Mogán.

Efter långa studier och en yrkesmässig resa, som förde honom till både Madrid, San Sebastián och Gerona, där han arbetade för stora mästare, stimulerad tillsammans med referenter som Subijana, Adrià eller Arzak, återvände han sedan till sin hembygd.

Alexis meny förenar den utsökta behandlingen av råvarorna, som han hade som grund redan från allra första början, med att värdesätta Gran Canarias lokalprodukter, som han alltid adderar till sina rätter i kreativ form. Chefen Alexis Álvarez har gjort sin matsal i 'Los Guayres' till ett obligatoriskt besök för alla som älskar god mat vid sitt besök på ön.


4:e Hemliga ingredienser 'matförbättring'

På Kanarieöarna är det möjligt att hitta enorma variationer av potatis av hög kvalité. Nästan alla av dem är antika varianter, ett minne av de första resorna som skickade potatis till Europa, då för flera sekler sedan när de passerade arkipelagen.

I det inre av Gran Canaria odlar man otroligt många variationer av den traditionella potatis som öns jordbrukare fortfarande bevarar. Läs mer information om odlingen i den digitala tidskriften pelladegofio.com
Produktionen 'IslaMezclada' har ett samarbete med den kanariske keramikern Gustavo García Cruz.
Du kan på denna FB-sida se hans arbeten, hans märke INusuall och hans exemplar av samtida krukmakeri.

+ information om hantverkare på ön på FEDAC.
Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.