Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria
Gastronomi

Recept från blandön. Chef Wolfgang Grobauer. Gran Canaria.

Så här tillagas 'Ceviche av kanarisk Cherne med ananas från Gáldar och Cigalas', av chef Wolfgang GrobauerINGREDIENSERNA
Tillagning för 4 personer


200 gr. filéer av cherne
4 st. havskräftor
1 liten syltad ananas
Saften av 2 blodapelsiner
Saften av 1 lime
10 skivor av blodapelsin utan skal
4 skivor av lime utan skal
50 gr rödlök i långa fina strimlor
80 gr finskuren fänkål
1 sked kärnor från granatäpple
1 sked sojakaviar
1 sked citronkaviar
2 skedar olivolja
Koriander
Flingsalt från Pozo Izquierdo och mald vitpeppar


TILLAGNING


Blend the orange and lime juice, oil, salt and pepper to make up the fish marinade. Cut upBlanda lime och apelsinsaft med olja salt och peppar för marinaden av fisken. Skär fisken i fina skivor utan skinn och lägg i marinaden. Låt dem ligga och dra i 10 minuter.

Skala den syltade ananasen och skär den i små skivor. 

Ångkoka de skalade havskräftorna i två minuter med salt och peppar.

Lägg i marinaden. Låt fisken och havskräftorna rinna av från marinaden och ta vara på spadet för att pressa tillsammans med fänkålen och löken.

Lägg upp och dekorera med färska korianderblad tillsammans med kaviar från soja, citron och kärnorna från det färska granatäpplet.

Recept [PDF - 375 KB]

Ceviche på kanarisk Cherne med ananas från Galdar och havskräfta

CHEFENS INSPIRATION


Som kulinarisk tendens förutsäger Grobauer en ändring mot enkelheten och renheten av smaker. En tendens som återspeglas i typen av mat som serveras på Seaside Grand Hotel Residencia: medelhavskost, färsk, lätt och nyskapande. De traditionella recepten är nyuppfunna och tillagningstiden har anpassats till dagens sätt att laga mat. Chefen och hans team på 30 personer lägger en speciell betoning på produkternas kvalité.

Rätterna från hans kök tillagas med lokala ingredienser och efter årstid, helst av organisk kvalité. Med organiska frukter och grönsaker från en lokal gård i Montaña la Data på ön Gran Canaria.

Chef Wolfgang Grobauer
Ceviche på kanarisk Cherne med ananas från Galdar och havskräfta

Documento sin título
Vem är Wolfgang Grobauer?

Chef Wolfgang Grobauer föddes i en familj inom restaurangbranschen i Zürich men växte upp i München där han lärde sig sitt yrke på det legendariska Grand Hotel Continental. Han fortsatte sina studier med två av de mest välkända kockarna i Tyskland: Josef Viehauser och Otto Koch. Därefter fortsätter han sin lärobana i Frankrike hos Jacques Maximin på den förnämsta restaurangen i Nice, Le ChanteclerHotel Negresco.

I Hamburg blir han utnämnd till chef på den rustika restaurangen Landhaus Dill, där han får sin första stjärna Michelin. Senare erhåller han sin andra stjärna för sitt arbete på Cõlln´s Austerstuben, en klassiker i Hamburg; en stjärna som han bevarar i nästan tio år till år 2000 när han lämnar restaurangen och beger sig till Korsika. Där får han en stjärna Michelin för U Santa Maria.

Han hade flera olika befattningar på den berömda restaurangen för skaldjur Le Dôme i Paris som var hans nästa milstolpe i karriären. Senare blir Grobauer referent för medelhavskostens förening på den bästa restaurangen i Rabat, la Villa Mandarin.

Påverkad av kockarna Otto Koch och Jacques Maximin och alla sina år i Frankrike är hans kulinariska dragning franskvänlig. Men efter flera år på Kanarieöarna adderar han till sin receptsamling det klassiska spanska köket. ”Ropa vieja”, variationer av iberico, den spanska skinkan, eller menyn med fem anrättningar av havskräfta är ett måste på menyn på Seaside Grand Hotel Residencia.

Hans nya kreationer kräver veckor av förberedelser, inkluderat skisser och experiment med ingredienser och tekniker. Även med de rätter som finns på menyn. Grobauer fortsätter att fila på dem alltid sökande efter perfektion.

13:e Hemliga ingredienser 'matförbättring'

Fisken cherne är en basingrediens i de kanariska recepten. En vanlig sorts fisk som äts i de kanariska hemmen. Det är en vit fisk som har en viss likhet med Mero. Den presenteras ofta saltad. Cherne är grunden i den välkända rätten Sancocho canario, en av de traditionella rätterna i Kanarieöarna gastronomi. Därför är den lätt att hitta på öns restauranger.

Se här mer info om produktens egenskaper.
Produktionen 'IslaMezclada' har ett samarbete med den kanariske keramikern Gustavo García Cruz.
Du kan på denna FB-sida se hans arbeten, hans märke INusuall och hans exemplar av samtida krukmakeri.

+ information om hantverkare på ön på FEDAC.
Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.