Gran Canaria
Gran Canaria
Kultur

Datos de Museos de Gran Canaria

Museo de Historia de AgüimesMuseo de Historia de Agüimes

Museo de Historia de Agüimes


Telefon: 0034 928 785 453
Adress: C/. Juan Alvarado y Saz, 42
Postnummer: 35260
Plats: Agüimes
   
Museo de Historia de AgüimesMuseo de Historia de AgüimesMuseo de Historia de Agüimes
 
 

Se Karta

Beskrivning

Agüimes historiska museum

Museet om Agüimes historia ger besökarna möjlighet att lära känna fem sekel av traktens historia, från tillkomsten av biskopsväldet, i samband med den spanska erövringen av ön, fram till mitten på 1900-talet. Museet är beläget i en byggnad som tillhörde familjen Verdugo, vars medlem Manuel José Verdugo y Albiturría var den siste biskopen i Agüimes och därför är byggnaden känd som Biskopspalatset.

De olika utställningssalarna och museets installationer är uppdelade mellan delar av arkitektoniska nykonstruktioner och andra nyligen restaurerade delar, vilket gör sitt till för att återvinna den gamla fina atmosfären i denna unika byggnad.

Stadens invånare har också generöst skänkt många av de föremål som är utställda här, vilket medför att de inte går förlorade utan dessutom kan avnjutas av alla.

Från tisdag till söndag: 09:00 - 17:00

Permanenta Utställningar: Sal 1: Herradömet Agüimes ursprung, Sal 2: Trakt och invånare, Sal 3: Samhället, Sal 4: Emigration och konflikter, Sal 5: Mentaliteten, Sal 6: Hushållsekonomin, Sal 7: Jordbruks- och boskapsekonomin och Sal 8: Hantverksindustrier, hantverk och handel.