Gran Canaria
Gran Canaria
Kultur

Datos de Museos de Gran Canaria

Museo de la ZafraMuseo de la Zafra

Museo de la Zafra

museozafra@santaluciagc.com

Telefon: 0034 928 759 706
Adress: c/ Isla de la Graciosa, 33
Postnummer: 35110
Plats: Vecindario
   
Museo de la ZafraMuseo de la Zafra
 
 

Se Karta

Beskrivning

Agrikulturmuseum

Museet La Zafra samlar en viktig del av Santa Lucias historia på sydöstra Gran Canaria. Det är en anläggning som har skapats för att förstå lantbruket från förr och för att känna till hur generationer av traktens lantbrukare levde och arbetade och hela tiden kretsar det kring dess främsta odling: tomaten.

Hela museikomplexet är på 4.000 kvadratmeter, som utformats i 12 salar i två byggnader. Den första av dessa byggnader omfattar studier och analyser av tomatodlingen. De olika salarna visar besökaren införandet av produkten i Europa, en studie av växten, produktionsprocessen, paketeringen och exporten av densamma. Dessutom har museet en plats som ägnas åt studier och för förståelse av arbetarna som odlade jorden.

Den andra byggnaden är ägnad åt studier och analys av betydelsen av vattnet, som är nödvändig för odlingarna i dessa trakter. Man visar olika aspekter på vattnets användning, en vara som inte finns mycket av i denna trakt, hur man tog till vara på vattnet genom mark, bevattningskanaler, diken, brunnar, gallerier, dammar mm.

Museet har en originalbrunn som är 85 meter djup, försedd med tillbörliga säkerhetsåtgärder. Brunnen har kvar maskineriet från förr och visar hur det användes. Museet har dessutom ett stycke jord där man kan se vad som odlats ända från den förspanska tiden fram till nu (råg, sockerrör, vinstockar, kaktusfrukter, bananplantor, mm).

Öppettider under vintern:
Tisdag till lördag: Från 09:30 till 14:30.
Söndagar, måndagar och helgdagar: Stängt.

Öppettider under sommaren:
Tisdag till fredag: Från 09:30 till 14:30.
Lördagar: Från 09:30 till 13:30.
Söndagar, måndagar och helgdagar: Stängt.