Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria
Ön

Tid att vara ensam i Caleta de Agaete


Det bergiga Gran Canaria är fullt med undanskymda vrår. Ön har många undangömda platser som inte finns i turistbroschyrerna. Små pärlor som överraskar. Men det vet du redan; det är därför du läser detta.

Många gånger blir till och med vi som bor på ön förbluffade när en vän avslöjar en av dessa hemliga pärlor för oss. Det kan låta märkligt, men det är få grankanarier som känner till alla vinklar och vrår på denna ö som är så kuperad, fylld med bergskammar, stup, stränder och små vikar.

La Caleta

Mer än en gång får vi chansen att se pärlor som bara några få vänner känner till. Platser där vi lekt som barn, och där vi alltid till slut hamnar vid havet och sätter oss vid oceanens strand, och låter tystnaden hålla oss sällskap.

La Caleta, nära Agaete, är en sådan plats. Många öbor har aldrig satt sin fot där. La Caleta är en liten badvik som inte är så känd.

Det är mycket vanligare att besöka Las Salinas, de naturliga klippbassänger som bildats nära piren Muelle de Agaete. Den pittoreska hamnen i Puerto de Las Nieves, som också ligger alldeles i närheten, är också känd och välbesökt.

La Caleta

Men om du fortfarande söker efter intimitet, äkthet och något som är helt orört av människohand kommer din favoritplats, liksom den är för de flesta som har haft turen att upptäcka den, att bli La Caleta.

Atlantens vågor slår in mot klipporna, som inte är så välbesökta, med små sandplättar där du kan känna dig helt och fullt som en del av naturen. Här får du se klippväggarnas ockratoner, som blandas med skymningens färger. Och ett förstenat landskap som omger dig och bildar ett sceneri som du inte skulle kunna återskapa om du så ägde alla pengar i världen.

La Caleta

Sätt dig ner på de torra varma klipporna efter ett dopp i viken La Caleta – de som vet att uppskatta den känslan är de som känner värdet i den okonstlade naturen. De vulkaniska klipporna ger dig energi. Energin förenas med solens strålar och kompositionen är perfekt för livsnjutare. En gåva i all enkelhet.

Viken ligger nedanför en enslig esplanad. Nära branterna finns inga byggnader. Högre upp på sluttningarna, som syns från havet, ser du stigar som vi inte rekommenderar att du vandrar på eftersom de inte är iordninggjorda. Lämpligt är att gå nerför de trappor som är skyltade för att komma ner till strandkanten. Där nere kan du njuta av det transparenta havsvattnet, bottnarna som är fulla av liv och den kraftfulla solen som skiner nästan varje dag.

La Caleta är inte mer än så. En liten pärla, inte mer än en kilometer från Puerto de las Nieves, vilket är en fördel om du efter doppet vill till byn och äta fisk på någon av restaurangerna nära kajen. Ett perfekt slut på en heldag med dopp i havet.

Documento sin título
Vägbeskrivning

Från Las Palmas de Gran Canaria tar du huvudvägen på norra delen av ön, GC2, mot Agaete.

Du kan parkera i Puerto de las Nieves och gå till fots längs kusten på höger sida, gå förbi de naturliga bassängerna i Las Salinas och fortsätta längs kusten tills vandringen blir krokig och går uppför. När den stigen tar slut och du kommer ut på själva marken hittar du efter några få meter trappan som leder ner.

Documento sin título
Vad finns att besöka i Agaete

- Botaniska trädgården Las Flores
Vacker tropisk botanisk trädgård som har en stor samling exotiska växter
Adress: c/Huerta, Agaete

- El Maipés de Agaete - parque arqueológico
arkeologiskt reservat: Detta naturskyddsområde ligger på ett lavafält där marken består av ett stelnat lavaflöde. Här finns en begravningsplats med mer än 700 gravar från förkolonial tid.
Adress: c/Chapín s/n, Agaete

- Lantgården Finca la Laja
Hit åker man om man är intresserad av att provsmaka kaffe och vin från Agaete. På själva lantgården ligger Bodega de Los Berrazales, där man tillverkar rött vin och rosévin.
Adress: Lugar Casas del Camino, 18, Agaete

- Eremitklostret La Ermita de Nuestra Señora de Las Nieves
Här finns den flamländska triptyk som föreställer “Snöjungfrun”, Virgen de Las Nieves. Hamnen i Las Nieves.
Adress: Hamnen i Las Nieves

- Muséet Museo de la Rama
Detta museiområde ägnas åt den traditionella trädgrensfestivalen (Bajada de La Rama), en festival som turister gärna besöker och som äger rum den 5 augusti varje år i Villa de Agaete.

Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.