Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria
Nu är jag här

Valsequillo de Gran Canaria

Valsequillo de Gran Canaria

Avståndet från Las Palmas de Gran Canaria till Valsequillo är 24 km, och till Telde endast 11 km. Med en yta av 32,74 kvadratkilometer, Valsequillo är beläget i utkanten av Teldes floddal. Dess högsta punkt är på 1 800 meter över havet.

Vy över Valsequillo
Flicka promenerande i naturen

En tur genom Valsequillos kommun tar oss till kyrkan San Miguel, byggd mellan 1903 och 1918 på den plats som förr i tiden var en kyrkogård. Dopfunten i denna kyrka är gjord i porslin från Sevilla. Den är grön med utsirade och brända örnar. San Miguel är ett annat verk av stor betydelse i denna kyrka. Det är en skulptur gjord av den kanariske skulptören Luján Pérez och som karaktäriseras av att vara den enda ängeln som har en hund vid sina fötter. 

I det kommunala biblioteket Benito Pérez Galdós hittar man fem värdefulla flamländska skulpturer i mångfärgat trä. Skulpturerna  föreställer Santa Clara de Asís, Santa Lucía, Santa Catalina, San Bernardo och Santiago el Mayor. De kommer alla från madonnan Virgen de la Saluds bönerum i Era de Mota.

Valsequillo erbjuder också sina besökare ett naturligt landskap av extraordinär skönhet. Här hittar man Rincón de Tenteniguada eller ravinen Cernícalos, som innesluter vulkankratern Marteles. Det verkligt intressanta med denna ravin är centrerat kring dess höga ekologiska värde. Här ger den fina utsikten utefter dess bergssidor möjlighet att se en av öns bästa lundar av vilda olivträd. I dess flodbädd med rinnande vatten hela året om, är marken bevuxen med pildungar. Ravinen är även lämplig för vandringar eftersom man kan gå på vackra vägar längs hela ravinen.

Mandelträd i blom i Valsequillo

Ett annat framträdande naturområde är La Caldera de Los Marteles, en elliptisk krater med 500 meter i diameter och 80 meter djup, som är en del av Marteles Specialreservat. Denna krater har blivit utnämnd av Instituto Tecnológico GeoMinero de España till en geologisk punkt av intresse. Reservatet är per definition ett ekologiskt känsligt område.

I Valsequillo äger det varje år rum en mycket populär fest, mandelblomsfesten, som den också delar med Tejeda. Den lockar inte enbart de bofasta utan många tillresande från många håll på ön. För utförligare information om Valsequillo rekommenderas ett besök på Turistkontoret som ligger mitt i byn.

Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.