Gran Canaria
Gran Canaria
La Isla

Datos de alojamientos de Gran Canaria

Casa de la VirgenCasa de la Virgen

Casa de la Virgen

Hus på landet-Hus på landet

Kontakta

info@grancanarianaturalandactive...
www.grancanarianaturalandactive....

Telefon: 0034 630 074 613
Fax: 0034 928 274 202
Adress: Barranco de la Virgen n. 13-B
Postnummer: 35349
Plats: Valleseco
   
Casa de la VirgenCasa de la VirgenCasa de la Virgen
 
Member of Gran Canaria Natural
 

Se Karta

Beskrivning

Det handlar om en byggnad från slutet av 1800-talet eller början av 1900-talet, som från början användes på en stor gård som sädesförråd. Efter dess ombyggnad har den fått allt som behövs för modern bekvämlighet och den har ett mycket privilegierat läge för alla som är intresserade av bergsvandring.
Lantegendomen ?Casa de la Virgen?, där den är belägen, ligger 600 meter över havet och har en yta av 17.000 m2. Den ligger i ravinen la Virgen ett naturområde av stort värde för miljö och arv, som öppnar sig från öns centrala delar mot kusten på den norra sidan av Gran Canaria. I kommunen Valleseco och inkilad i Parque Rural de Doramas.
Där hittar man både kastanj, ek och flera olika sorter av inhemska kanariska pinjer. Där framträder speciellt för sin höjd och sin ålder två unika exemplar, varav den ena är känd av byborna som ?El Pino de la Virgen (Madonnans Pinje). Man bör också påpeka att det finns mycket fruktträd såsom plommon-, apelsin-, citron-, och nisperosträd samt fikon.
Särskild uppmärksamhet bör riktas mot floran som besökaren finner här och som framträder med sin stora variation och rikedom av inhemska växter, vilket ger det hela en speciell charm.

Rättsligt Meddelande

Más información

Usamos cookies propias, y de la librería básica de Google Analitycs para realizar estadísticas de visita a nuestra web. Puede informarse más en nuestra Política de Cookies.