Gran Canaria
Gran Canaria
Cultuur

Datos de Museos de Gran Canaria

Museo y Parque Arqueológico Cueva PintadaMuseo y Parque Arqueológico Cueva Pintada

Museo y Parque Arqueológico Cueva Pintada

cuevapintada@grancanaria.com
www.cuevapintada.com

Telefoon: 0034 928 895 746
Fax: 0034 928 552 402
Adres: C/ Audiencia, 2
Postcode: 35460
Plaats: Gáldar
   
Museo y Parque Arqueológico Cueva PintadaMuseo y Parque Arqueológico Cueva PintadaMuseo y Parque Arqueológico Cueva Pintada
 
Empresa distinguida con el Sello de Calidad Turística
 

De kaart bekijken

Beschrijving

Het museum en archeologiepark Cueva Pintada neemt het initiatief voor een bijzondere muziekervaring rond één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen op het eiland Gran Canaria. In het park gaan behoud, onderzoek en de expositie samen om het publiek te laten genieten van deze indruk van de geschiedenis van het eiland vóór de Spaanse verovering.

De Cueva Pintada is ruim honderd jaar geleden ontdekt en geeft een beeld van de meest oorspronkelijke kunstuitingen van de inheemse cultuur van Gran Canaria. De grot is uitgehouwen in het vulkanisch gesteente en de muren ervan zijn met geometrische schilderingen bedekt. Niet minder spectaculair is het dorp dat in de buurt is ontdekt na meer dan 20 jaar archeologisch werk. Hier zijn de overblijfselen van huizen te zien, waarin de aanwezige gebruiksvoorwerpen getuigen van het leven dat de mensen in deze huizen leidden.

Deze vindplaats ademt de sfeer van het geïsoleerde en unieke karakter van de inheemse cultuur en heeft ons veel geleerd over hoe de mensen toen leefden. Tegelijkertijd geeft het ons een beeld van de overgang naar de laatste fase van de eilandgeschiedenis, toen vanaf de zestiende eeuw de eerste Europese expedities het eiland bereikten. Die hebben uiteindelijk geleid tot de Spaanse verovering van het eiland.

Tickets: www.valoragt.com


Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.