Gran Canaria
Gran Canaria
De zee

Gek op kitesurfen

De zee als trampoline

Ik had het nooit geloofd.

Als ze me als kind hadden verteld dat ik ooit nog eens met een hoge snelheid over het water zou vliegen... had ik ze niet geloofd. Als ze bij hoog en bij laag hadden volgehouden dat ik op de golven kon springen als op een trampoline, hoger en hoger, tot ik bijna zou vliegen... Nee, eerlijk, ik had het niet geloofd.

Maar het leven stelt je voor verrassingen. Nu ik volwassen ben houd ik me bezig met vliegeren. Met kitesurfen. De beste sport voor mensen als ik die gek zijn op adrenaline.

Een sport op maat van het eiland Gran Canaria. Want meer dan goede wind gecombineerd met mooi weer en een blauwe zee die een kust vol standen omarmt heb je niet nodig. En dat alles vind je hier. Op dit eiland met een lange traditie in surf en windsurf. Hier vind je een groot aantal geschikte plekken voor deze sport en steeds meer scholen bieden je de mogelijkheid om met kitesurfen kennis te maken.

En daarom zie je elke dag meer vliegers op Gran Canaria. Niet alleen vakantiegangers, maar ook de plaatselijke bevolking die dan plots hun kantoor, kapperszaak of bakkerij sluit. Want veel mensen trekken zodra ze de kans krijgen met hun kitesurf-spullen naar het strand. Om op een zonnige zee te gaan genieten.

Het is niet gemakkelijk om uit te leggen waarom we zo fanatiek zijn. Waarom we zo dol zijn op deze watersport. Maar ik houd het hier even bij. Want ik moet nu weg. Ik ga het water op. Om met mijn kiteboard over het water te vliegen. Kom het gewoon eens proberen.

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.