Gran Canaria
Gran Canaria
Ontspanning

Ontspanning

Ontspanning

Hoe is Gran Canaria een van de belangrijkste bestemmingen in de wereld voor de gay gemeenschap geworden? Misschien omdat het eiland alles biedt wat een toerist normaalgesproken zoekt en meer; een houding van ‘leven en laten leven’ waardoor de inwoners van Gran Canaria bekendstaan als open, warme mensen.

Ben je op zoek naar een actieve vakantie? Wil je je na een zware nacht lekker ontspannen bij het zwembad van je bungalow of op het meest trendy deel van het strand? Hier kan het allemaal. De talrijke stranden van Gran Canaria vormen een van de toeristische hoofdattracties van het eiland. Daar komt nog bij dat het vanwege het uitstekende klimaat het hele jaar strandweer is. De bekendste stranden, Maspalomas en Playa del Inglés, bevinden zich in het zuiden van het eiland en liggen bij een duinreservaat wat ze uniek maakt. Maspalomas beschikt ook over rustige naaktstranden en drukkere stranden bij de strandtentjes, de 'chiringuitos'. Je kunt hier rondwandelen of gewoon lekker zonnebaden en ontspannen. Je kunt zowel ’s zomers als ’s winters in zee zwemmen.

Bovendien bruist het nachtleven het hele jaar door in zowel de toeristische zone van Playa del Inglés als in de hoofdstad van het eiland, Las Palmas de Gran Canaria.

In Gran Canaria zijn er ontelbare pubs en discotheken waar je kunt genieten van goede muziek, waar je je eigen 'scene' kunt vinden en heerlijk kunt genieten

Het Yumbo-winkelcentrum in Playa del Inglés is niet exclusief gay, maar wordt in heel Europa gezien als een van de leukste plaatsen voor een avondje stappen in de homoscene, en er is van alles te doen. Het is een verplichte stop als je op Gran Canaria bent! Overdag is dit winkelcentrum een populaire plaats om koopjes te jagen of winkels te bezoeken die zich speciaal op de gay-gemeenschap richten. En bij het vallen van de avond wordt dit centrum het belangrijkste uitgaanscentrum van Playa del Inglés voor homo’s en lesbiennes.

Maar eerst moet je energie opdoen. Door het mooie weer kun je altijd buiten eten op een van de talrijke terrasjes naast gelukkige gezinnetjes en toeristen van alle mogelijke nationaliteiten.

In de hoofdstad, Las Palmas de Gran Canaria, speelt de nacht zich af rondom het Santa Catalinapark, de winkelstraat Triana en de koloniale wijk Vegueta. Op al deze plaatsen kun je genieten van een drankje en tapas eten in een bar of zitten op een terras in de open lucht in welke maand van het jaar dan ook.

De culturele activiteiten die op het eiland worden georganiseerd vinden doorlopend plaats en zijn gevarieerd. Het hele jaar door zijn er verschillende soorten internationale festivals met alles van klassieke muziek, opera en zarzuela tot dans, theater of openluchtconcerten.

Als we één evenement van het eiland moeten noemen, is dat ongetwijfeld het carnaval dat door elke gemeente op het eiland gevierd wordt in de maanden februari en maart. Het carnaval van Las Palmas en Maspalomas zijn in heel Europa bekend. De Drag Queen-gala's zijn jaar na jaar hét evenement tijdens het carnaval en elke levensgenieter moet daar een keer bijgeweest zijn.

Alsof dat nog niet genoeg is, trekt op de dag van de 'Orgullo Gay de Canarias' (Gay Pride) de grootste optocht door de straten van Playa del Inglés. Dit evenement is al erg bekend binnen Europa: nog een evenement waarvoor je toch echt naar Gran Canaria moet komen.

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.