Gran Canaria
Gran Canaria
image01
image01
image01
image01
image01
image01
Winkelen

Winkelen

Winkelen

Van boetiekjes met prestigieuze internationale merken tot kleine ambachtelijke winkeltjes. Van de laatste modetrends tot sportartikelen, parfums of watersportbenodigdheden. Gran Canaria heeft een gevarieerd aanbod aan winkels voor mensen die op het eiland op vakantie zijn.

Het eiland kent twee zeer verschillende winkelcentra. In het zuiden tref je rondom de toeristenplaatsen dicht bij het strand en de accommodaties een enorme verscheidenheid aan winkels aan.

Daarnaast vind je in Las Palmas de Gran Canaria, de hoofdstad van het eiland en de grootste stad van de Canarische Eilanden, een grote verscheidenheid aan winkeltjes, warenhuizen en winkelcentra.

Het zuiden:  

Het winkelaanbod in het zuiden van Gran Canaria is gevarieerd en past zich altijd aan de behoeften van de bezoekers aan. In de talrijke winkelgebieden die verspreid liggen over Maspalomas, Playa del Inglés, San Agustín, Puerto Rico en Meloneras vind je een veelvoud aan winkeltjes voor elke beurs. In het Yumbo-winkelcentrum in Playa del Inglés bevindt zich de grootste groep winkels en horeca- en vrijetijdsgelegenheden die speciaal gericht zijn op de behoeften en interesses van de gay gemeenschap. Dit centrum geniet niet alleen grote Europese faam, maar is ook al jarenlang een van de bekendste en populairste ontmoetingsplaatsen voor de gay toeristen die naar het eiland komen.

Het noorden (Las Palmas de Gran Canaria):

Enkele van de beste winkeltjes van het eiland bevinden zich in de historische straat Triana en omliggende straten. Hier vind je grote commerciële winkelketens maar ook exclusieve modezaken,  winkels met accessoires, sieraden, Canarisch ambachtswerk, sportkleding en souvenirs. De winkels in Triana sluiten praktisch aan op de historische binnenstad, bekend als Vegueta, die de mogelijkheid biedt een middagje winkelen te combineren met een bezoek aan een van de musea.  Ook Triana kent veel cafés en terrasjes rondom het Plaza de las Ranas, het Plaza Cairasco of de Boulevard Monopol, waar je in alle rust iets kunt gaan drinken.

Het winkelgebied van Mesa y López, aan de andere kant van de stad, heeft ook warenhuizen, boetiekjes en speciaalzaken om lekker te winkelen.


Wil je een volledige shopping tour maken langs de mooiste winkelstraten in de stad? Wij maken het je makkelijk: ga mee met Tripgrancanaria.

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.