Gran Canaria
Gran Canaria
Het eiland

Een etmaal in Las Palmas de Gran Canaria

Een etmaal in Las Palmas de Gran Canaria

Ben je wel eens in een stad geweest die midden in de zee staat? Nee? Las Palmas de Gran Canaria, de grootste stad in de Canarische Eilanden, is zo'n stad. We leiden je kort rond, zodat je de stad in slechts 24 uur kunt leren kennen. Kom en geniet van deze stad aan zee - toegangspoort tot de Atlantische Oceaan en met het hele jaar door zon!

9.30 uur
Maak een reis door de tijd!

Begin de ochtend met een wandeling die je bijna ongemerkt naar de oudste straatjes van deze stad leidt. Dit is de wijk Vegueta, een midden in het lawaai van de moderne stad van de eenentwintisgste eeuw verborgen historische wijk met meer dan 500 jaar geschiedenis.

Wandel over de kinderkopjes waar ook Christoffel Columbus heeft gelopen toen hij in Gran Canaria was of wandel door de nauwe steegjes die recht uit een piratenfilm lijken te komen. Piraten zijn er al eeuwenlang niet meer. Nu vind je hier een enorm aantal musea en bars waar je heerlijke tapa's kunt eten met een goede wijn erbij.

De grote klok van de kathedraal die de boekaniers lang geleden buit maakten, hangt weer op zijn plek. Het klokgelui deert de duiven niet, die als professionele figuranten poseren voor de foto's die worden genomen. Veel kinderen gaan voor een foto op de bronzen honden van het Santa Ana-plein zitten, een gewoonte die al jaren is ingesleten.

Aanraders in Vegueta:
- Het Canarisch Museum (Museo Canario).
- Een wandeling door het straatje met de balkons (Calle de los Balcones) en de omliggende straatjes.
- De moderne kunst in het Centro Atlántico de Arte Moderno.
- Casa de Colón.

12.00 uur
Tijd om te gaan winkelen

Heel dicht bij Vegueta, op twee minuten loopafstand, ligt Triana.

Triana is een klein wijkje met winkelstraten. Je vindt hier grote winkelketens maar ook kleine winkeltjes met lokale kunst. Het is één van de beste plaatsen om te gaan winkelen. Je bent er omringd door gebouwen met een traditionele architectur en prachtige onverwachte pleintjes, bijvoorbeeld naast het hotel Madrid, aan de voet van de statige bibliotheek en literaire salon, het Gabinete Literario. In de buurt, op de Plaza de las Ranas, vind je ook cafés met terrasjes. Op een steenworp afstand, vlakbij het busstation, ligt de kleine kapel van San Telmo waar van oudsher de gebeden van de zeelieden worden bewaard.

Aanraders in Triana:

- De restaurants rond de hoofdstraat van Triana. Geniet van traditionele of creatieve gerechten, altijd vergezeld van een goede wijn.

- Het Museumhuis Pérez Galdós.

- Winkeltjes in de calle San Bernardo, Cano, Pérez Galdós en omliggende straten.

16.00 uur
Op de thee in de Engelse wijk

Midden in de stad ligt Ciudad Jardin (de tuinstad), die ook wel de Engelse wijk wordt genoemd. In dit deel van de hoofdstad bouwden agenten van de rederijen, die zich in de negentiende eeuw in de haven van Las Palmas vestigden, hun huizen.

Hier in de buurt, niet ver weg van de lange boulevard langs de zee, ligt nog een andere leuke wijk verscholen. Het Pueblo Canario is een oase van rust waar je onder het genot van een kop koffie of een biertje al pratend de dag kunt doorbrengen. Het langzame dagritme sprak destijds de schrijfster Agatha Christie al erg aan tijdens haar verblijf op het eiland.

In het Pueblo Canario vind je ook een klein museum voor modernistische schilderkunst dat is gewijd aan de schilder Néstor Martín Fernández de la Torre. Dit is zeker een bezoek waard.

Wat je beslist niet mag missen:

- De bars en terrassen aan zee bij de jachthaven (Muelle Deportivo).

17.00 uur
Tijd voor een duik in zee vanaf het strand van Las Canteras

Vier kilometer zandstrand. Een lange boulevard met restaurants en cafés aan zee. En heel veel mensen die op elk uur van de dag het hele jaar door graag even gaan zwemmen.

Het strand en het zeewater van Las Canteras hebben het hele jaar door een temperatuur waarbij je heerlijk kunt zwemmen. Het ongewone natuurlijke koraalrif dat voor het strand ligt, is uniek. Het rif beschermt het strand tegen de golven.  De plaatselijke bevolking noemt deze strook van vulkanisch gesteente 'la Barra'. Door het rif is een groot deel van het strand een enorm natuurzwembad geworden.

Een wandeling die je beslist moet maken:

- De boulevard langs het strand, waar je op één van de vele terrasjes heerlijk de tijd aan je voorbij kunt laten gaan...

20.00 uur
Een stad die nooit gaat slapen

Tegen deze tijd van de avond komt het kosmopolitische stadsleven in Las Palmas de Gran Canaria pas goed op gang, geholpen door het lekkere weer en vergezeld van goede muziek.

Het nachtleven van de hoofdstad biedt allerlei vormen van vermaak en je vindt er zeker iets van je gading. Bovendien vind je in de hoofdstad van Gran Canaria een breed en interessant aanbod van restaurants, bars en terrassen, zoals in Triana, Vegueta, rondom de jachthaven en de handelshaven en langs het strand van Las Canteras.

Aanraders:
Bezoek één van de vele muziekevenementen die past bij jouw smaak. De beste muziek hoor je 365 dagen per jaar in toonaangevende zalen als het Pérez Galdós-theater of het moderne Auditorio Alfredo Kraus.

Meer mogelijkheden voor je vakantie
Neem contact op met Tripgrancanaria voor excursies of routes in het oude centrum van Las Palmas de Gran Canaria

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.