Gran Canaria
Gran Canaria
Ik ben al hier

Valsequillo de Gran Canaria

Valsequillo de Gran Canaria

Valsequillo ligt op 24 kilometer afstand van Las Palmas de Gran Canaria en maar 11 kilometer van Telde. De gemeente heeft een oppervlakte van 32,74 vierkante kilometer en kent, doordat deze deels op de oude vulkaankrater ligt, grote hooogteverschillen. Het hoogste gedeelte ligt op 1800 meter boven de zeespiegel.

Een wandeling door Valsequillo leidt langs de kerk van San Miguel, die tussen 1903 en 1918 is gebouwd op de plaats van een oud kerkhof. De kerk heeft een doopvont van groen bewerkt Sevillaans porcelein. Het beeld van San Miguel in deze kerk is ook heel bijzonder. De Canarische beeldhouwer Luján Pérez is de maker van het beeld van deze heilige met een hond aan zijn voeten.

In de gemeentelijke bibliotheek 'Benito Pérez Galdós' vindt u vijf kleurige en waardevolle Vlaamse houtsnijwerken die de heiligen Clara van Assisi, Lucia, Catalina, Bernard en Jacobus de oudere, voorstellen, afkomstig van het 'Oratorio de la Virgen de la Salud' in Era de Mota.

In Valsequillo valt te genieten van de prachtige natuur, zoals in de 'Rincón de Tenteniguada' of rond het ravijn (barranco) van los Cernícalos, aan de rand van de oude vulkaankrater, de Caldera de los Marteles. Deze diepe vallei is van grote ecologische en landschappelijke waarde omdat op de hellingen veel wilde olijfbomen groeien en de rivier die door de bedding stroomt het hele jaar door water heeft. Hierdoor is het prachtig wandelen over de paden die door deze vallei lopen.

De 'Caldera de Los Marteles' is ovaal van vorm en heeft een doorsnede van 500 meter en een diepte van 80 meter. 

Jaarlijks wordt in Valsequillo een bijzonder populair feest gevierd, waar veel mensen op afkomen. Het is de viering van de bloeiende amandelboom, de 'Almendro en Flor', een feest dat ook in Tejeda wordt gevierd.

Voor meer informatie over Valsequillo kunt u terecht bij het bureau voor toerisme dat in het dorp zelf is te vinden.

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.