Gran Canaria
Gran Canaria
Sport

Levantamiento de pulseo de la piedra

Levantamiento y pulseo de la piedra (tillen en duwen van de steen)

Deze sport bestaat uit het tot aan de buik optillen en omhoog brengen van een grote zware steen, via de borst en schouders moet de steen uiteindelijk boven het hoofd gehouden worden, dit noemt men “Pulseo de la piedra”.

Deze sportieve activiteit verscheen voor het eerst in landelijk gelegen gebieden als een vorm van vrijetijdsbesteding, na een werkdag op het platteland, om zo hun kracht en bekwaamheid te tonen. De boeren gebruikten verschillende technieken om de stenen op te tillen, zoals zonder het lichaam te raken, steunend op enkele specifieke lichaamsdelen, het tot aan de schouders brengen of boven het hoofd, het naar achteren gooien, of  het zover mogelijk vervoeren van de steen.

De vorm van de steen is ook verschillend, normaal gesproken niet in een bepaalde vorm gehouwen, met als resultaat dat de steen rond kon zijn maar ook ovaal etc. waardoor het optillen en domineren van de steen moeilijker werd naar gelang grip.

Natuurlijk moeten personen die meedoen aan deze sport beschikken over een grote fysieke kracht en lenigheid en om maar niet te spreken van een goede techniek om zo geen onnodige krachten te verliezen.

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.