Gran Canaria
Gran Canaria
image01
image01
image01
image01
image01
image01
Wellness

Ontspannen

De formule voor het Heerlijk Uitrusten

Het Heerlijk Uitrusten is al tientallen jaren geleden ontdekt. In het midden van de 19e eeuw ontdekten Engelse reizigers op weg naar Kaapstad bijna per toeval het eiland met de beste winters van Europa.

Een eiland met perfecte microklimaten voor langere verblijven en om uit te rusten, te herstellen, aanvallen of pijn te verlichten of om gewoon in een langzamere versnelling te leven. Een eiland met mooi weer, middenin de oceaan, om te onthaasten, verzorgd te worden en je goed te voelen.

In de tweede helft van de negentiende eeuw kwam Gran Canaria op als een belangrijke bestemming voor gezondheidstoerisme. Reizigers uit allerlei Europese steden kwamen naar het eiland op zoek naar het goede klimaat dat bijna twaalf maanden per jaar heerst. Europeanen uit alle windstreken namen medicinale baden in de oude en statige kuuroorden van Azuaje en Berrazales. Dat was in de negentiende eeuw.
 
Maar het Heerlijk Uitrusten past zich aan de tijden aan. De ondernemende Italiaan Eduardo Filiputti hernieuwde de formule in de twintigste eeuw met zijn gezondheidscentrum in de duinen van Maspalomas. Zijn spa in de duinen was een centrum voor lichttherapie waar de weldadige effecten van zon en zand werden toegepast. Dat was in de zestiger jaren.

De formule voor het Heerlijk Uitrusten op Gran Canaria wordt nog steeds verbeterd. Want het eiland ontwikkelt steeds weer nieuwe mogelijkheden voor een heerlijke gezondheidsvakantie. Anderhalve eeuw na de opening van de eerste kuuroorden vindt u op het eiland een grote keuze aan spa & wellness, medische specialisten en de nieuwste schoonheids- en gezondheidsbehandelingen.

Gran Canaria biedt naast de jarenlange ervaring als gezondheidsbestemming met de modernste spa's en centra voor talasotherapie, ook een zacht klimaat en een zee aan stranden. De centra worden ondersteund door een groot aantal professionals op het gebied van gezondheid en schoonheid, en er is een breed aanbod in de particuliere medische sector.

Kom naar Gran Canaria om eens heerlijk te genieten terwijl u aan uw gezondheid werkt. We gaan voor nog eens 150 jaar als dé plek voor het Heerlijk Uitrusten.

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.