Gran Canaria
Gran Canaria
10 höjdpunkter du inte bör missa!

Dykning i naturreservat

Dykning i naturreservat

Gran Canarias vulkaniska ursprung speglas inte bara i dess landskap, utan även i dess havsbotten, där verkliga skatter döljer sig. Öns kust har en rik havsfauna som alla som vill prova på att dyka får se. De olika naturreservaten längs hela Gran Canarias kust är den perfekta omgivningen för alla dykare som vill tillbringa en dag under vattnet.

En dykare omringad av en fiskbank på Gran Canarias havsbotten

Om du bestämmer dig för att dyka på Gran Canaria bege dig då till Canteras stranden  på norra sidan av ön, vilken man skulle kunna likna vid ett stort akvarium tack vare dess naturliga avskärmning genom den naturliga stenbarriären av kompakt sandsten, som även skyddar dykarna mot vågor.

Marin bakgrund på Gran Canaria
Marin bakgrund på Gran Canaria

På södra delen, i Arinaga, finns ett annat marint reservat som är väldigt attraktivt för alla havsfantaster, då man på några få meters djup kan simma bland fiskar som abad (slags torsk) och mero ( havsaborre). Områdena kring Pasito Blanco och Mogán har också vackra havsbottnar, perfekta för undervattensfotografering. På den norra sidan, i Gáldar, ligger Sardina del Norte och Caleta Baja, där de mest rutinerade dykarna kan leta upp labyrinter av sprickor och undervattensgrottor som bebos av sjöborrar.

Om du redan beslutat dig för att upptäcka havsbottnen genom våra naturreservat kan du finna mer information på något av öns kontor för turistinformation.

Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.