Gran Canaria
Gran Canaria
image01
image01
image01
image01
image01
image01
Golf

Ett stort mål för golfare, öppet året om

Ett stort mål för golfare, öppet året om

Jo, det är sant. Alla europeiska spelare har en massa platser att resa till för att spela golf. Naturligtvis. Det finns även ett stort antal öar där man kan spela golf. Man kan gå in på vilken resebyrå som helst och köpa en resa utan att behöva skiljas från sina golfklubbor. 

Men alla golfdestinationer är inte lika. Inte alls

Ett skrattande par på Meloneras Golf green
En golfare under blå himmel på Gran Canaria

Hur många av dessa destinationer är europeiska? Och hur många är, som Gran Canaria, ett traditionellt turistmål för européer sedan generationer tillbaks? Och hur många av dessa har mer än 120 stränder? Har de andra semesterorterna det utbud av hotell som Gran Canaria kan erbjuda?

Antagligen inte. 

Det är inte heller sannolikt att man hittar många öar som kan erbjuda 8 golfbanor, inom en så liten radie. Här på Gran Canaria kan man spela på 8 helt olika banor. Nära till alla. Men alla olika. Man kan spela i ett landskap av sanddyner mitt i öns största turistområde. Eller så kan man få uppleva hur ens medspelare slår en boll rakt ut i havet medan man själv styr ut sin boll från bunkern.

En golfare övar utslaget med havet som fond
Två spelare på en green i Salobre Golf

Man kan njuta av sin favoritsport bredvid en vulkankrater eller mitt i ett månlandskap. Och allt detta i skjortärmarna. Det behövs inga jackor. 

Det viktigaste av allt är att man på Gran Canaria kan hitta ett bra golfmål som är öppet året om. Tolv månader. Njut av öns milda klimat vid vilken tidpunkt på året som helst. Ett klimat som tycks vara gjort för golfare så att deras bagar inte ska stå och samla damm. En ö som tycks vara gjord speciellt för alla golfentusiasters semestrar.

Ett par samtalar på greenen i Meloneras Golf
Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.