Gran Canaria
Gran Canaria
Naturen

Utsiktsplatsen Azuaje

Utsiktsplatsen Azuaje

Från utsiktsplatsen Azuaje, kan man betrakta denna majestätiska ravins mynning, som föds i bergen på 1.620 meters höjd i Valleseco, mer exakt i Las Palomas, där den får namnet Cresporavinen. Senare växlar den namn till La Virgen, Las Madres, Guadalupe och slutligen Azuaje tills den mynnar ut i havet i San Andrés.

Utsiktsplatsen Azuaje

Ravinen Azuaje, är ett speciellt naturreservat och har ett viktigt lagligt skydd. Det är också Specialzon för bevarande av det europeiska nätet Natura 2000 och är ett område för att introducera lagerduvan (Collumba junoniae), en inhemsk duva utdöd på Gran Canaria sedan början av 1900-talet. Detta görs inom ramen för projektet LIFE 12/NAT/ES 000354 (LIFE Rabiche).

Ravinen Azuaje

Dess vertikala väggar gör den till den djupaste ravinen på norra delen av ön med en profil i V, som är typiskt för detta område. Den har en permanent vattenmängd, vilket ger den en extraordinär biologisk rikedom. Längs densamma kan man observera mängder av inhemska växter, såsom Rejalgadera (Solanum vespertino subsp. doramae) som endast finns i kommunen Firgas, också känd som en tillflyktsort i laurisilva.

Ursprunget till dess namn kommer från Francisco de Azuajes efternamn, en antik ledare och sockerfabrikör i Guadaluperavinen.Programa Mac 2007-2013 Web Oficial de la Unión Europea
Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.