Gran Canaria
Gran Canaria
Naturen

Utsiktsplatsen Barranco Las Madres

Utsiktsplatsen Barranco Las Madres

Utsiktsplatsen Las Madres belägen 300 meter från Firgas historiska centrum är som en balkong från vilken man kan betrakta den majestätiska ravinen som efter var den passerar får namnen: La Virgen, Las Madres, Guadalupe eller Azuaje. Den drar uppmärksamheten till sig för sin skönhet och djupa grönska och för mångfalden av små tillflöden som förser traktens  marker med vatten.

Vy från utsiktsplatsen Barranco Las Madres

Vi kan också se ett vackert panorama av Moya, berget i Galdar och under klara dagar den ofta snötäckta bergstoppen Teide (3.718m) och en del av Teneriffa.

Ravinen Las Madres i Firgas, också kallad de tusen källorna, har fått namnet för de otaliga källor som förr sprang fram här. Den är den främsta delen av ravinen Azuaje, en plats som är rik på växtlighet och idealisk för den som vill vara i kontakt med naturen. Här finns också en mångfald stigar som inbjuder att vandra på.

Utsiktsplatsen Barranco Las Madres
Vy från utsiktsplatsen Barranco Las Madres

Detta är en plats för introduktion av lagerduvan (Collumba junoniae), en endemisk duva i laurisilvaskog, utdöd på Gran Canaria sedan början av 1900-talet, inom ramen för projektet LIFE 12/NAT/ES 000354 (LIFE Rabiche).

Vid dess fot, Acequia Real som är 17 km lång bildas i ravinen Las Madres. Den korsar en stor del av Firgas kommun och slutar i Arucas. Den är en av de viktigaste tillgångarna för vattenförsörjning på Gran Canaria och dess ursprung går tillbaka till början av 1500-talet till slutet av 1700-talet. Las Madres är utan tvekan ett monument över en stil av liv som praktiskt taget har försvunnit och är glömt men som är en del av vårt kulturella bagage som befolkning.Programa Mac 2007-2013 Web Oficial de la Unión Europea
Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.