Gran Canaria
Gran Canaria
Naturen

Arucasbergets Utsiktsplatser

Arucasbergets Utsiktsplatser

Det speciella med detta "naturliga observatorium", beläget 412 m över havet, är att det installerades inne i det som var en vulkankrater i Arucasberget. Denna kon av pyroklastiskt flöde  är ungefär 300.000 år gammal och hade på toppen en rund ganska grund krater som på 1950-talet fylldes och blev till en vacker utsiktsplats med en restaurang. Det var Manuel Fraga Iribarne, turistministern under Francoregimen, som föreslog för markisen av Arucas som var ägare till denna mark att använda platsen för turismen och på så sätt undvika att den exproprierades.

Arucasbergets  Utsiktsplatser
Arucasbergets  Utsiktsplatser

Från förhistorisk tid har människor varit bosatta på Arucasberget. Befolkningen före den spanska invasionen kallades "Arehucas" (som man kan läsa i krönikor från den spanska erövringen). Detta skulle kunna översättas till "bergskammens eller flätans plats", som anknyter till själva berget.  Denna befolkning som åtminstone daterar sig till 300-talet e.Kr. bosatte sig på de södra, sydöstra och sydvästra sluttningarna. Den ursprungliga befolkningens bostäder var naturliga grottor, artificiella grottor samt hus av torr sten.

Arucasbergets  Utsiktsplatser

Rådhuset i Arucas godkände installationen av det nuvarande korset gjord i blå sten från Arucas, skänkt av flera stenbrottsföretag inom kommunen. Detta gjordes för att ersätta det gamla korset i trä, från 31 december 1899, vilket förstördes i en storm i november 2005. Man byggde korset på basen av den sten som fortfarande finns kvar.

Berget har fyra utsiktsplatser av sten, orienterade i riktning mot de fyra väderstrecken. Vi inbjuder till att fortsätta promenaden till övriga utsiktspunkter.Programa Mac 2007-2013 Web Oficial de la Unión Europea
Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.