Gran Canaria
Officiële toeristische website van Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Siteoverzicht
Gran Canaria
Cultuur

Datos de Museos de Gran Canaria

Fundación de Arte y Pensamiento Martín Chirino - Castillo de La LuzFundación de Arte y Pensamiento Martín Chirino - Castillo de La Luz

Fundación de Arte y Pensamiento Martín Chirino - Castillo de La Luz

info@fundacionmartinchirino.org
www.fundacionmartinchirino.org

Telefoon: 0034 928 463 162
Adres: Calle Juan Rejón
Postcode: 35008
Plaats: Las Palmas de Gran Canaria
   
Fundación de Arte y Pensamiento Martín Chirino - Castillo de La LuzFundación de Arte y Pensamiento Martín Chirino - Castillo de La LuzFundación de Arte y Pensamiento Martín Chirino - Castillo de La Luz
 
 

De kaart bekijken

Beschrijving

DeStichting Kunst en denkwijze Martin Chirino werd geopend in maart 2015 in het karakteristieke Castillo de la Luz in Las Palmas de Gran Canaria. Het werd ingehuldigd met de eerste permanente tentoonstelling van een oeuvre van 25 werken uit alle fases van de schepping van de Canarische auteur. Ze gaat van de reeks ?Herramienta poética y inutil? (het poëtische en nutteloze gereedschap) (1956-1957) of de ?Viento? (1968) tot de afgeleide series zoals de ?Viento Solano? (2008), ?Mi Patria es un roque? (Mijn vaderland is een rots) (2006) of Afrocan (2012). Het primaire doel van de stichting is de verzameling, de analyse, de verspreiding en de bevordering van het artistieke patrimonium en de figuur Martin Chirino alsook de complete catalogisering van zijn werk.

De Castillo de la Luz is de oudste defensieve vesting van de Canarische eilanden, gebouwd in de late vijftiende eeuw. Sinds de achttiende eeuw heeft het een symbolische karakter verkregen, totdat het midden van de vorige eeuw verklaard werd als gebouw van cultureel belang. Het is gerenoveerd als een artistieke ruimte door het architectenbureau Nieto Sobejano, en ingehuldigd in januari 2014 door de toenmalige prins Felipe en prinses Letizia. ?Mijn wens is dat mijn werk op natuurlijke wijze kan worden waargenomen, alsof het er altijd was geweest?, zegt de beeldhouwer.

Uurregeling


Juni-September
Van dinsdag tot zaterdag van 11h00 tot 19h00
Zondag en feestdagen van 11h00 tot 14h00


Oktober tot mei
Van maandag tot zaterdag van 11h00 tot 19h00
Zondagen en feestdagen van 11h00 tot 14h00


Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.