Gran Canaria
Officiële toeristische website van Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Siteoverzicht
Gran Canaria
Sport

Bergsport

Als je liever naar de bergen gaat, heeft het strand daar geen moeite mee…

De zee vindt het ook best. De oceaan en de stranden van Gran Canaria vinden het geen punt als je liever de bergen in gaat.

Want Gran Canaria is niet alleen dé plek voor surfers of duikers. Het eiland heeft ook zijn bergtoppen waar je je hart kunt ophalen. Wandelen, klimmen, mountainbiken of gewoon fietsen. Op het 'werelddeel in het klein' kun je een hele reis maken. Je kunt op dit eiland heel snel van sportieve activiteit wisselen.

Op minder dan een uur rijden van het strand ben je in de bergen, waar de stilte heerst. In een oogwenk ben je van de zee van stranden in de bossen, waar je de hele dag kunt wandelen over een dicht netwerk van paden. Of op de fiets de bergweggetjes volgen door minidorpjes die maar een paar huizen groot zijn.

Je hebt de keuze. Er is voor iedereen wat te doen.

Fietsroutes door afwisselende landschappen voor de verstokte fietsers
Als je meer de rotsen zelf op wilt, heeft Gran Canaria een enorme variatie aan berghellingen in een gevarieerde omgeving. Alles in een zacht klimaat.

Wandelen op de paden van het netwerk 'caminos reales'
Voor ondernemende mensen die graag de haast achter zich laten. Sportief bezig zijn en genieten van wat de natuur van het eiland heeft te bieden.

Adrenaline voor de fanatieke mountainbikers
Er zijn ontelbare mooie weggetjes te vinden in de bergen van Gran Canaria. Zo kunnen ook de sportiefste fietsers aan hun trekken komen, en ook nog altijd met mooi weer.

Klimmen op een eiland dat omhoog loopt
Als je (zelfs op vakantie) nog uitdagingen aan wilt gaan, heeft Gran Canaria een groot aantal plekken die door de natuur op maat zijn gemaakt voor de echte klimmers. Enorme wanden en allerlei soorten verticale landschappen. Grote uitdagingen waar de fanatieke klimmers hun hart kunnen ophalen.

Bron: Geregistreerde bedrijven met actief toerisme in de beschrijving, bijgewerkt door de overheid van de Canarische Eilanden, datum 19 april 2013

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.