Gran Canaria

Instagrammable plekken

Gran Canaria, een instagrammable eiland

Geniet van de meest romantische zonsondergangen 💗, adembenemende bergen of de mooiste stranden van Gran Canaria. Ontdek de instagrammable plekken, waar je zomaar verliefd op kan worden.

We willen je graag een aantal prachtige plekjes op Gran Canaria verklappen, waanzinnig mooie landschappen met een spectaculaire natuur die elke reiziger aanspreken. Hier vind je maar een paar van de oneindig vele foto's of stories die je kunt maken bij je volgende bezoek aan het eiland. Je perfecte plaatje kan zomaar honderden “likes” krijgen 👍 👍 👍.

Als je van sociale media houdt en altijd al droomt over een perfecte foto, neem je telefoon dan mee 📷 en ontdek samen met ons enkele van de mooiste plekjes op Gran Canaria, het instagrammable eiland.

Puerto de Mogán Mogán

De unieke ligging en de charme 😍 van het strand en Puerto de Mogán, de haven haven maken deze kustplaats in het zuidwesten van Gran Canaria tot de ideale standplaats als je wilt laten zien hoe 'genieten' eruit ziet. Een charmant vissersdorp dat een eindeloos aantal mooie hoekjes, kleurrijke straatjes en smalle grachten verbergt, wachtend om door jou ontdekt te worden. Een van de beste momenten om de camera 📷 tevoorschijn te halen in de haven van Mogán is tegen de avond, wanneer het avondlicht de kleuren van een van de mooiste zonsondergangen van het eiland 🔅 nog eens versterkt.

Puerto de Mogán Termómetro
Puerto de Mogán
Puerto de Mogán
Puerto de Mogán
Puerto de Mogán

Duinen van Maspalomas San Bartolomé de Tirajana

Las Dunas de Maspalomas zijn een van de best bewaarde schatten van Gran Canaria 💎. Duizenden reizigers hebben zich al laten verleiden door de prachtige zonsondergangen, wanneer de zon langzaam wegzakt en de toppen van de duinen langzaam vervagen. Een zandwoestijn van meer dan 400 hectare in het zuiden van het eiland, die bezoekers verrast met zijn buitengewone schoonheid 😍. Volg de aangegeven paden in dit beschermde natuurgebied op weg naar het strand van Maspalomas. Ook vanuit het uitzichtpunt bij Hotel Riu Palace Maspalomas kun je prachtige plaatjes schieten.

Maspalomas Maspalomas
Maspalomas
Maspalomas
Maspalomas
Maspalomas

Natuurmonument Los Azulejos Mogán - La Aldea de San Nicolás

In het binnenland van het eiland (tussen de gemeenten Mogán en La Aldea de San Nicolás), in de diepe ravijnen die in de loop van miljoenen jaren door de natuur zijn gebeeldhouwd, vind je een spectaculair bekken van vulkanische oorsprong, bezaaid met gravures tussen de rotsen. Dit is Los Azulejos, een van de meest verrassende natuurgebieden 😳 van Gran Canaria. Een uniek mozaïek van kleuren dat in de bergwand geëtst lijkt met vooral roodachtige, okerkleurige, groene of blauwachtige tinten als gevolg van de erosie van verschillende mineralen. Hier kun je een van de mooiste en verrassendste panoramische uitzichten van het eiland vastleggen 📷.

Natuurmonument Los Azulejos Holiday
Natuurmonument Los Azulejos
Natuurmonument Los Azulejos
Natuurmonument Los Azulejos
Natuurmonument Los Azulejos

Mirador del Balcón of Andén Verde Mogán - La Aldea de San Nicolás

De GC-200, de noordelijke route van Gran Canaria, is zeker de moeite waard voor een van de meest spectaculaire uitzichten die het eiland te bieden heeft 📷. Dit indrukwekkende uitzichtpunt in het uiterste westen van Gran Canaria staat op een adembenemende verticale klif. Van hieruit heb je een panoramisch zicht op de oceaan en de diepe ravijnen beneden je - een unieke visuele ervaring 😍😍😍. In de volksmond wordt dit uitzicht “de staart van de draak” genoemd: de muur van kliffen met zigzaggende pieken herinnert aan een versteend mythologische wezen, verdwaald in een oneindige oceaan 🐉.

Mirador del Balcón of Andén Verde Sol
Mirador del Balcón of Andén Verde
Mirador del Balcón of Andén Verde
Mirador del Balcón of Andén Verde
Mirador del Balcón of Andén Verde

Roque Nublo Tejeda

Een baken in de bergen: de Roque Nublo Nublo is een natuurmonument op een hoogte van 1800 meter 🗻 als imposante bewaker van de bergtoppen op Gran Canaria. De Roque Nublo, een symbool voor de eilandbewoners, is wachter en beschermer van het eiland. Vanaf de voet kun je niet alleen de meer dan 80 meter massieve rots aanraken, maar ook genieten van een spectaculair vulkanisch landschap 🌋 waar films en series zijn gedraaid en fotoverhalen zijn gemaakt die de wereld zijn rondgereisd 🎬. Op heldere dagen kun je de beroemde vulkaan van het buureiland, de Teide, duidelijk zien.

Roque Nublo Roque Nublo
Roque Nublo
Roque Nublo
Roque Nublo
Roque Nublo
AQUI

Het strand van las Canteras Las Palmas de Gran Canaria

Hier vind je een van de beste stadsstranden in heel Europa 🏆. Het levendige strand van Las Canteras is ook zo'n instamagneet van Gran Canaria. Een topplek om de prachtigste foto's te maken. Hier vind je de boulevard langs zee met veel terrasjes en winkeltjes 🍺. Het strand is favoriet bij de locals, die het strand leven 💗 en kleur geven. Daarom is het ook een van de bekendste plekken van het eiland.

De beste beelden maak je aan het andere eind van het strand, bij de surfers 🏄 en ook vlak naast het Auditorio Alfredo Kraus, waar je kunt genieten van een prachtige zonsondergang 🔅.

Het strand van las Canteras Termómetro
Het strand van las Canteras
Het strand van las Canteras
Het strand van las Canteras
Het strand van las Canteras

Vegueta Las Palmas de Gran Canaria

Meer dan 500 jaar geschiedenis, smalle steegjes en unieke plaatjes om elke hoek wachten op je in de historische wijk Vegueta, in hartje stad 💗. Vegueta is het historische centrum van Las Palmas de Gran Canaria sinds het einde van de 15e eeuw. Op de pleinen en aan de smalle straten staan gebouwen van meer dan vijfhonderd jaar oud. Wandel door de geplaveide straten en dwaal door de ontelbare steegjes. Waan je een tijdreiziger naar de tijd waarin piraten 🏴‍☠, soldaten en bewoners hun stempel drukten op elk hoekje van Vegueta 👣.

Vegueta Gran Canaria
Vegueta
Vegueta
Vegueta
Vegueta

Kerststal van zand op het strand de Las Canteras Las Palmas de Gran Canaria

De kerststal van zand van Las Canteras wordt gemaakt door zandbeeldbouwers uit verschillende landen over de hele wereld en staat symbool voor het kerstfeest 🎄 op Gran Canaria en in de rest van Spanje. Het is de enige kerststal van zand van deze omvang (meer dan 1000 m2) en is tijdens de kerstvakantie op het strand te bewonderen 🏖. De 'belén de arena' verenigt de beste zandbeeldbouwers uit de hele wereld uit bv. Italië, Canada, Nederland, België en Rusland. De bouw is een symbool van de grote waarde van het kerstfeest op Gran Canaria. Een kerststal die elk jaar zo’n 200.000 bezoekers trekt - een uniek meesterwerk dat is uitgegroeid tot een van de meest populaire kerststallen ter wereld 🌎.

Kerststal van zand op het strand de Las Canteras Las Canteras
Kerststal van zand op het strand de Las Canteras
Kerststal van zand op het strand de Las Canteras
Kerststal van zand op het strand de Las Canteras
Kerststal van zand op het strand de Las Canteras

Gran Canaria op Instagram

Waarom zou je anderen over het eiland laten vertellen als je het zelf op Instagram kunt bekijken? Klik op “volgen” op ons Instagram-account en je hebt het eiland altijd bij je. Deel ook de mooiste ervaringen van je eigen reis naar Gran Canaria.

Gran Canaria