Gran Canaria
Officiële toeristische website van Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Siteoverzicht
Gran Canaria
image01
image01
image01
image01
image01
image01
De andere kant van de maan

De andere kant van de maan

De andere kant van de maan (alleen voor wakkere duikers)

De meeste toeristen die vrolijk langs de stranden van Gran Canaria wandelen zijn zich niet bewust van alles wat er vlakbij de parasols en het zand verborgen ligt. Want op enkele meters van de drukte en de zon van het strand bevindt zich een verrassende wereld vol leven.

De duikliefhebbers die het eiland bezoeken weten dat heel goed. De zeebodem bij Gran Canaria is als de onzichtbare kant van de maan, een geheim dat je niet met iedereen deelt.

Terwijl honderden badgasten zich dagelijks op het strand bruin laten worden, zijn er enkelen die zich onder water wagen en de zon voor even vergeten. Voor een reis naar de bodem van het eiland moet je wel een paar voorbereidingen treffen, hoewel je eigenlijk helemaal geen speciale uitrusting nodig hebt. En de zon wacht wel even op je.

Duiken op Gran Canaria is een prachtig avontuur dat de eilandbewoners met de toeristen delen. Van de duiker met flessen tot de snorkelaar die het water ingaat met alleen een duikbril, snorkel en zwemvliezen,  allemaal worden ze getroffen door de stilte op de bodem van de zee en de bijzondere zeepanorama's die de kust van Gran Canaria herbergt. Rode en witte zeebrasems, papegaaivissen, monniksvissen… een schat aan vissen bevolkt het kustgebied van het eiland.  De plaatselijke duikers hebben een eigen route om langs de kust te trekken en hun duiken uit te voeren.

In het zuiden is dit bij Pasito Blanco of Veneguera; in het noorden wordt bij Caleta de Abajo of Sardina del Norte gedoken. Wanneer je langs de kust van het eiland vaart is het geen enkel probleem de meest geschikte plaatsen voor beginnende én ervaren duikers te vinden. 

Eén van die plaatsen is Playa del Cabrón. Dit is een klein afgelegen strand in het zuidoosten van Gran Canaria, dat uit de wind ligt en perfect is voor duikers. Duikers worden getrakteerd op een bijzonder zeepanorama waar zee-egels samenleven met vissen in allerlei soorten en maten en een sluier van zeewier zich uitspreidt over rotsige spleten en grotten.

In het noorden bij Playa de las Canteras, dat in de hoofdstad van het eiland ligt, vinden we nog meer verrassingen. Las Canteras ligt midden in het centrum van de stad. Een uitzonderlijke natuurlijke strook (‘barra’) van vulkanisch gesteente doorkruist bijna het hele gebied van de baai.

De populaire “Barra de las Canteras” beschermt de badgasten tegen de golven en maakt de bodem van het gebied tot een waar spektakel. Je hebt alleen een duikbril en snorkel nodig om het rijke leven in de zee te ontdekken dat zich verschuilt rondom het vulkanisch gesteente. Het is een waar wonder zo veel verschillende soorten dieren en planten te zien op maar enkele meters afstand van het lawaai en het drukke stadsleven.

Als je al deze verrassende panorama’s wilt leren kennen dan zijn er genoeg mogelijkheden op dit eiland. Er zijn namelijk ook nog talloze duikscholen op Gran Canaria, waar je al na korte tijd kunt beginnen met duiken met flessen, je de benodigde uitrusting kunt huren of groepsexcursies kunt maken.  De kust van Gran Canaria wacht op je. Duik onder en ontdek de stilte van de verborgen kant van de maan.

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.