Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria
Ön

El Roque

Terrassen till en restaurang i El Roque

Bakom oss lämnar vi stadens brus och tradiga landsvägar. Att gå in på smågatorna i El Roque är som att klä av sig allt överflödigt. Efter en kort promenad i trånga gränder skymtar man havet.

Det är ett av de ställen där du känner havets kraft bara genom att lyssna, utan att något distraherar dig. Det är värdelöst att försöka sätta ord på skönheten i en solnedgång, det vita skummet som slår mot klipporna och tystnaden som följer med tidvattnet.

El Roque är vittne till en epok då man bearbetade varenda gnutta bördig jord och byggde husen på omöjliga platser där man inte kunde odla. Att gå uppför den branta backen är som att gå bakåt i tiden. Du kommer till platsen du önskat resa till, vaggad av historien av en plats som denna, 320 meter ut i havet.

Naturliga simbassänger i El Roque

För de som blir sjösjuka är det ingen fara. På El Roque lägger man inte ut från asfalten där man har sina fötter. Vi inbjuder er bara att tänka att ni promenerar på däcket till ett skepp som ligger i hamnen. Vi lättar inte ankar och den enda överrumpling eller förvåning som man kan uppleva är att kyparen kommer med restaurangens meny vid vägens slut på första parkett med en magisk utsikt.

Tiden går, saker förändras, inget förblir bestående, solen går upp och ner varje dag. Men i detta lilla hörn av Gran Canaria hittar du alltid någon som kan njuta, nästan i hemlighet, och finna glädje av det lilla enkla. 

Documento sin título
Hur man kommer hit med bil

Vi tar norra vägen GC-2 ut från huvudstaden till avfarten GC-207 Parador-San Felipe. Vi kommer till en rondell och innan vi lämnar San Felipe finner vi till höger infarten skyltad med streckad linje i gatan till en parkering av jord. När du har parkerat går du in på vilken som helst av smågatorna i riktning mot havet.

Documento sin título
Platser av intresse i kommunen och runtomkring

En promenad i Moya bör inte avslutas innan man lärt känna de emblematiska byggnaderna. Bland dem är det värt att nämna kyrkan Nuestra Señora de la Candelaria och Tomás Morales museum och hem. Men detta är bara en del…


Vi rekommenderar också:

- NaturreservatetLos Tilos i Moya
En bit Laurisilvaskog som täckte hela Gran Canaria. Landsväg GC-700 Moya-Sta. Mª de Guía.

- Caldera de los Pinos
En rund krater som hör till öns senaste utbrott. Landsväg GC-70 Fontanales-Artenara.

- Naturmonumentet Montañón Negro
En vulkan som släppte ut flytande lava vilken rann längs sluttningen och bildade en flera meter bred kanal. Carretera GC-21 Valleseco-Artenara.

- Naturreservatet Barranco Oscuro
Lite kvarlevor från den gamla laurisilvaskogen som förr täckte hela området. Carretera GC-70 Fontanales-Valleseco.

- Det speciella naturreservatet i Azuaje
Det är en av de få flodfåror på Gran Canaria där det fortfarande rinner vatten. Carretera GC-350 Moya-Firgas.

Intressanta byggnader

- Kyrkan Nuestra Sra. de Candelaria¡a
I dess inre bevaras konstverk av stort historiskt värde, några mycket gamla och andra lite modernare. Plaza de La Candelaria, s/n.

- Vattenegendomen i Moya
Ett magnifikt stycke av unik skönhet. Man kan inte besöka interiören. På fasadens centrala del märks speciellt sex pelare i neoklassisk stil. C/. León y Castillo, 5

- Tomás Morales hem och museum
Museum fullt med objekt och minnen av olika typer strängt vinklat till konstnären och allt lämnat av poeten. Plaza de Tomás Morales, s/n.

- La Ermita de San Bartolomé i Fontanales
Inne i kyrkan finns en bild av Sankt Bartolomé, skapad av skulptören Luján Pérez.

Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.