Gran Canaria

Tio anledningar
att återvända

Tio anledningar att återvända till Gran Canaria

Gran Canaria är en fängslande plats. Ett litet paradis mitt i Atlanten som förälskar sina besökare. Utan tvekan en underbar destination.

I den här dekalogen berättar vi för dig de 10 anledningar därför du är på väg att drabbas av en riktig förälskelse.

Ilustración de una familia paseando mientras el padre señala a la playa, de fondo un termómetro marca 24 grados centígrados

Termometern som en allierad

Gran Canaria välsignades med ett behagligt klimat, resultatet av dess privilegierade geografiska läge och passadvindarnas generösa vilja.

Med en genomsnittlig årstemperatur på 24 grader, gömmer sig solen på Gran Canaria, men den sover aldrig.

MER INFORMATION

En spektakulär naturlig miljö

Välkommen till universums storhet. Gran Canaria är platsen där du kan observera, känna och nästan röra stjärnorna.

En plats där tiden verkar ha stannat och vars arv säkerställer en extraordinär nivå av miljörenhet, tack vare ansträngningen att bevara ett unikt naturarv i världen.

Ett privilegierat resmål där man kan gå vilse på himlen, en Starlight-destination.

MER INFORMATION
Ilustración de un joven mirando por un telescopio bajo un cielo lleno de estrellas azuladas con la sombra del roque nublo como horizonte
Ilustración de las barquillas de pescadores descansando en la arena rubia de la playa al fondo más allá de las olas se distingue el Auditorio Alfredo Krauss

Stranden som ett sätt att leva

Att njuta av en dag på stranden är en lyx som är möjlig nästan året runt.

Gran Canaria är faktiskt hem för 60 kilometer stränder längs dess 236 kilometer långa kustlinje.

En bred katalog och för alla smaker: från de omfattande mattorna av gyllene sand i söder till de intima miljöerna som prickar norra delen av ön.

Lekplats för generationer av öbor som är stolta över att dela sin dyrbaraste skatt med besökaren.

MER INFORMATION

Atleternas hem

Älskare av utomhussporter. Ni har tur!

Med ett avundsvärt klimat och en sådan underbar naturlig miljö kommer både bergsälskare och havsfantaster att hitta sin perfekta allierade på Gran Canaria. Vandring, cykling och hisnande landskap väntar dig på rutter och stigar som går över hela ön. Aktiviteter som surfing, vindsurfing eller kitesurfing för dig som föredrar en bra adrenalinshot, vind och hav. Sportfiske eller dykning, den perfekta flykten under ytan.

Du väljer!

MER INFORMATION
Ilustración de una chica joven que hace deporte por la orilla de la playa
Ilustración de unos padres junto a la orilla jugando con su bebé mientras el padre lo sostiene, al fondo el faro de Maspalomas

En plats att njuta av med familjen

Gran Canaria är det perfekta resmålet för att njuta av ledig tid i sällskap med dina nära och kära. Antingen som par eller i med de små i huset, på ett av världens säkraste resmål.

Här hittar du allt du behöver för att göra din resa till en oförglömlig upplevelse.

MER INFORMATION

Land av historia, kultur och fritid

Gran Canarias prespanska historia fortsätter latent sex århundraden senare.

Dess inhemska förflutna är nitiskt bevarade i arkeologiska parker och museer som hjälper dig att förstå en del av vårt arv, kultur och historia.

Karnevalen är en av de mest representativa festivalerna i en rik fritidskalender som utmärker den vänligaste och roligaste karaktären hos Gran Canarias invånare.

MER INFORMATION
Ilustración del momumento en bronce a Don Benito Pérez Galdós, al fondo la facha del teatro Pérez Galdós
Ilustración de unos jóvenes desenfadados comen y toman vino tinto en una mesa de mantel blanco en una plataforma de madera sobre la arena oscura, junto a ellos un cocotero, al fondo el mar y a lo lejos las montañas

Ett utsökt hav av smaker

Varje hörn av Gran Canaria erbjuder möjligheten att upptäcka läckra aromer som kommer från en gastronomi som är lika glad som heterogen.

Vi odlar vårt eget kaffe i Agaete, och vi visar med tillfredsställelse charmen av landets produkter, ett saftigt bakverk och en ikonisk rom gjord i den äldsta vingården på kontinenten.

Låt dig förföras av de kulinariska hemligheterna som våra bästa kockar berättar från första hand och kom och njut av en unik gastronomi!

MER INFORMATION

Ta en paus i ditt liv

Gran Canaria är det perfekta resmålet för att koppla av och lämna problem bakom sig.

Med ett brett utbud av thalassoterapi och hälsocenter, anser vi att din hälsa och ditt välbefinnande bör prioriteras högst.

Dessutom har vi de bästa proffsen, som skämmer bort dig som aldrig förr!

MER INFORMATION
Ilustración de una chica meditando con las piernas cruzadas a la orilla de una playa, al fondo en el mar veleros y un pesquero, en el cielo las gaviotas
Ilustración de la escultura llamada Lady Harimaguada sobre su pedestal en medio del césped

En modern och öppen huvudstad

Huvudstaden erbjuder dig en attraktiv underhållningsprodukt av dess moderna och kosmopolitiska väsen. Den historiska stadskärnan i Las Palmas de Gran Canaria, som ligger i stadsdelarna Vegueta och Triana, är väl värt en tid för att se på dess hus i kolonialstil.

Puerto de la Luz är en av stadens huvudartärer, där du bara ett steg bort hittar Las Canteras, en mötesplats för Gran Canaria och en av de bästa urbana stränderna i världen.

MER INFORMATION

Charmiga städer

Städerna är en av de bäst bevarade hemligheterna på Gran Canaria.

Agaete, Mogán, Teror eller Tejeda är bara några av de enklaver att utforska som låter dig känna den sanna öandan.

Vänligheten hos dess folk och rikedomen i dess traditioner får alla besökare att känna sig som hemma.

Från toppen till kusten, som passerar genom mittlandet, bidrar varje kommun till att projicera våra kännetecken.

MER INFORMATION
Ilustración de una pareja caminan de la mano por el empredado del camino peatonal hacia la basílica de nuestra señora del pino en Teror, a los lado del camino los balcones y coloridas casas tradicionales
Behöver du fler anledningar för att komma tillbaka?
Gran Canaria