Gran Canaria

Instagramvänliga platser

Gran Canaria, en instagramvänlig ö

Fånga romantiska solnedgångar 💗, skåda imponerande vyer o njut av Gran Canarias vackra landskap samtidigt som du upptäcker dess instagramvänliga platser, som du kommer att förälska dig i vid första ögonkastet.

Vi vill dela med oss av Gran Canarias mest ikoniska platser och storslagna landskap vars skönhet hänför dess besökare. Här visar vi dig bara en liten del av alla de platser som du skulle kunna fånga vid ditt nästa besök på ön. Idylliska scener som kommer göra alla på dina sociala nätverk gröna av avund, och ge dig hundratals med “likes” 👍 👍 👍.

Puerto de Mogán Mogán

I den sydvästra delen av Gran Canaria hittar du den här platsen, vars unika skönhet 😍 har gjort stranden och el puerto de Mogán i den här kustbyn som är belägen vid Atlanten, till det perfekta paradiset för de som vill fånga fina stunder. En charmig fiskeby som är full av outforskade platser, färgglada gator och smala kanaler, som bara väntar på att bli upptäckta av dess besökare. Det perfekta tillfället att ta fram kameran 📷 i el Puerto de Mogán är under skymningen. När skymningsljuset intensifierar färgerna, kan man uppleva en av de vackraste solnedgångarna på ön här 🔅.

Puerto de Mogán Termómetro
Puerto de Mogán
Puerto de Mogán
Puerto de Mogán
Puerto de Mogán

Maspalomas sanddyner San Bartolomé de Tirajana

Maspalomas sanddyner är en av Gran Canarias bäst bevarade skatter 💎. Tusentals resenärer har blivit förförda av dess fantastiska solnedgångar, där solen går ner långsamt och skapar en skuggeffekt där sanddynorna på ett lekfullt sätt byter form. Ökenområdet på mer än 400 hektar som är beläget i den södra delen av ön överraskar dess besökare med sin extraordinära skönhet 😍. Då det är ett naturreservat är det viktigt att man följer de markerade stigarna tills man kommer fram till la playa de Maspalomas. Dessutom kan man uppleva fantastiska vyer från utsiktsplatsen som är belägen vid Hotel Riu Palace Maspalomas.

Maspalomas Maspalomas
Maspalomas
Maspalomas
Maspalomas
Maspalomas

Det naturliga monumentet Los Azulejos Mogán - La Aldea de San Nicolás

I de djupa ravinerna som skapats av naturen under miljoner av år, i de inre delarna av ön mellan Mogán och La Aldea de San Nicolás, finns en spektakulär dalgång med vulkaniskt ursprung. Los Azulejos är full av gnistrande färger mellan dess stenar och är ett av de mest häpnadsväckande 😳 naturområdena på Gran Canaria. En färgglad palett är skulpterad i berget, där man kan hitta allt från röda, ockra, gröna och blåaktiga toner, vilka har uppkommit på grund av mineralerna i berggrunden. Här kan man fånga en av de vackraste och mest häpnadsväckande vyerna på ön 📷.

Det naturliga monumentet Los Azulejos Holiday
Det naturliga monumentet Los Azulejos
Det naturliga monumentet Los Azulejos
Det naturliga monumentet Los Azulejos
Det naturliga monumentet Los Azulejos

Utsiktsplatsen Balcón eller Andén Verde Mogán - La Aldea de San Nicolás

Det är helt klart värt att bege sig ut på en utflykt på väg GC – 200 mot norra farleden på Gran Canaria för att kunna njuta av en av de mest storslagna utsikterna som ön erbjuder 📷. Den här imponerande utsiktsplatsen, belägen i den västra änden av Gran Canaria, ligger på en vertikal klippa och erbjuder en extraordinär utsikt över havet och ravinerna som höjer sig framför dina fötterna. Det är en helt unik visuell sevärdhet 😍😍😍, som i folkmun kallas för “drakens svans”, därför att dess klippvägg med bergstoppar i sicksack påminner om denna mytologiska varelsen i förstenad form omgiven av ett oändligt hav 🐉.

Utsiktsplatsen Balcón eller Andén Verde Sol
Utsiktsplatsen Balcón eller Andén Verde
Utsiktsplatsen Balcón eller Andén Verde
Utsiktsplatsen Balcón eller Andén Verde
Utsiktsplatsen Balcón eller Andén Verde

Roque Nublo Tejeda

Den emblematiska platsen, el Roque Nublo, är ett naturligt monument i toppen av Gran Canaria som är högre än 1 800 meter 🗻. Detta är en viktig symbol för öborna, då el Roque Nublo anses vara öns väktare och beskyddare. Från dess bas kan man uppleva mer än 80 meter hård sten som el roque består av och njuta av ett spektakulärt vulkaniskt landskap 🌋 där världskända filmer, serier och fotografiska reportage har spelats in 🎬. Vid goda väderförhållanden kan man se vår närliggande vulkan, Teide, härifrån.

Roque Nublo Roque Nublo
Roque Nublo
Roque Nublo
Roque Nublo
Roque Nublo

Stranden Las Canteras Las Palmas de Gran Canaria

Detta anses vara en av de bästa stränderna i Europa 🏆. Den viktiga stranden Las Canteras är en annan av Gran Canarias symboler och en populär plats där man kan ta några av de bästa fotona av staden. Med sin breda strandpromenad som är full av nöjeslokaler, cafeer och restauranger 🍺, är stranden Las Canteras en favoritplats för lokalbefolkningen, som fyller den här symboliska platsen med både liv 💗 och färg.

Ta dig till den andra sidan av stranden, för att uppleva fantastiska stunder i en surfmiljö 🏄. Här kommer du att få ett varmt välkomnande och möjligheten att uppleva auditoriet Alfredo Kraus, där man kan njuta av en sagolikt vacker solnedgång 🔅.

Stranden Las Canteras Termómetro
Stranden Las Canteras
Stranden Las Canteras
Stranden Las Canteras
Stranden Las Canteras

Vegueta Las Palmas de Gran Canaria

Upplev mer än 500 år av historia, smala gator och unika miljöer i varje hörn i det historiska kvarteret Vegueta, som ligger mitt i staden 💗. Las Palmas de Gran Canarias kärna grundades i slutet av 1400-talet. Förutom dess torg och gränder kan man hitta byggnader som är mer än fem århundraden gamla. När du promenerar längs med dess kullerstensgator och njuter av omgivningen kommer du att uppleva att du blir förflyttad flera hundra år tillbaka i tiden; till en tid då pirater 🏴‍☠, krigare och inbyggare lämnade sina avtryck i Veguetas 👣 alla hörn.

Vegueta Gran Canaria
Vegueta
Vegueta
Vegueta
Vegueta

Sandskulpturen “julkrubban” på stranden Las Canteras Las Palmas de Gran Canaria

Sandskulpturen “julkrubban” på Las Canteras har skapats av sandskulptörer från världens alla hörn och har blivit en viktig julsymbol 🎄 på Gran Canaria, men även i resten av Spanien, då den är den enda julkrubban i sand av de här dimensionerna (mer än 1 000 m2) som man kan betrakta på stranden under julhelgen 🏖. Den skapas av några av de mest skickliga sandskulptörerna i världen, som kommer från länder som Holland, Belgien, Italien, Kanada och Ryssland. Skulpturen har blivit en tradition på Gran Canaria och sprider julstämning varje år. Julkrubban får ungefär 200 000 besökare årligen och är ett unikt mästerverk som har blivit en av de populäraste julkrubborna världen 🌎.

Sandskulpturen “julkrubban” på stranden Las Canteras Las Canteras
Sandskulpturen “julkrubban” på stranden Las Canteras
Sandskulpturen “julkrubban” på stranden Las Canteras
Sandskulpturen “julkrubban” på stranden Las Canteras
Sandskulpturen “julkrubban” på stranden Las Canteras

Gran Canaria på Instagram

Varför låta andra personer berätta för dig när du kan se det själv på Instagram? Klicka på "följ" på vårt Instagram-konto så att vår ö alltid finns i din närhet. Varför inte dela med dig av dina bästa reseupplevelser på Gran Canaria med oss?.

Gran Canaria