Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria
Gastronomi

Recept från blandön. Chef Davidoff Lugo. Gran Canaria.

Så här tillagas 'Tartar av röd tonfisk, mango och avokado, av Chef Davidoff Lugo

FÖRSTA STEGET
a) Ingredienser (för fyra personer)


400 gr avokado (avokado från Mogán)
400 gr röd tonfisk (från kusten i Mogán)
400 gr mango (från odlingar i Mogán)
100 gr groddar
1 venezulansk söt ají
50 ml sesamolja
25 ml soja
25 ml mirin
25 ml saft av yuzu (japansk citrusfrukt)
4 blad shiso
2 gr 7 japanska kryddor 
25 mangovinäger
05 gr citronsalt 


TILLAGNING


Steg 1

I en skål blandar man sesamoljan, sojan, mirinsåsen och Yuzusaften. Lägg i tonfisken skuren i tärningar och låt det stå och dra i 30 minuter.

Steg 2
Skär mangon och avokadon i små tärningar.
Till mangotärningarna lägger man till mangovinägern och den mycket fint skurna ajin.
Till avokadon lägger man till de japanska kryddorna och en aning limesaft. 

Tartar av röd tonfisk, mango och avokado
PRESENTATION

Lägg upp och forma lager i följande ordning: Tonfisk, mango och avokado.

För att avsluta och dekorera rätten lägger man till shisobladen och groddarna. Häll över lite av tonfiskmarinaden, lite citronsalt och det rivna limeskalet.

Recept [PDF - 376 KB]

CHEFENS STIL OCH INSPIRATION


Davidoff Lugo förklarar för oss varifrån han fått idén till receptet: "Min kulinariska stil markerade min mentor, personen som i mig väckte en nyfikenhet kring njutningarna i den japanska gastronomin. Jag älskar den traditionella kanariska maten och den färgstarka och aromatiska venezolanska maten. Min högra hand just nu i min Gastrobar på södra Gran Canaria är från Venezuela och elev till den store Martín Berasategui.

Därifrån kommer det sig att mitt recept är en förening av dessa tre gastronomier, tonfisken, såserna samt de japanska kryddorna och mangon och avokadon som används så ofta både i den kanariska och den venezolanska matlagningen. En rätt där det syrliga från mangon från Mogan, yuzun, citronen och limen smälter samman med de söta smakerna från ajin, shisobladen och avokadon från Mogan samt de salta smakerna från sojasåsen och de japanska kryddorna."

Chef Davidoff Lugo
Tartar av röd tonfisk, mango och avokado

Documento sin título
Vem är Davidoff Lugo?

Davidoff Lugo är en kanarisk kock, chef för restaurangen Maroa Club de Mar en matsal som ligger i turistorten Anfi del Mar, på södra Gran Canaria.

Han är också ägare till GastroBar "I love food GastroCanarias" en rörelse där han återupptäcker kreativa tapas som representerar en blandning av influenser och smaker.

I sin kulinariska stil “cocina canaria de fusión" kan inte olivoljan saknas, inte heller salt, socker, soja och peppar. Vad han vill uppnå är att göra den kanariska maten känd liksom också de inhemska kanariska produkterna.

Han känner mycket väl öns traditionella recept, chefen för Maroa värnar om kvalitén av de bra produkterna för att åstadkomma att hans rätter ska bli en succé.


5:e Hemliga ingredienser 'matförbättring'

The Avokadon från Mogán är en av de produkter av hög kvalité som odlas i denna kommun. Den har en speciell smak som är resultatet av alla de soltimmar som jordbruket får i denna dal på södra Gran Canaria.

Produktens kvalité är så bra att kommunalfullmäktige i Mogan årligen organiserar en jordbruksmässa som ägnas åt att marknadsföra den utmärkta kvalitén av avokados och mangos i den kommunen.
Produktionen 'IslaMezclada' har ett samarbete med den kanariske keramikern Gustavo García Cruz.
Du kan på denna FB-sida se hans arbeten, hans märke INusuall och hans exemplar av samtida krukmakeri.

+ information om hantverkare på ön på FEDAC.
Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.