Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria
image01
image01
image01
image01
image01
image01
Shopping

Shopping

Shopping

Från boutiquer med alla internationella kända märken till små affärer med konsthantverk. Från sista modet till sportartiklar, parfymeri eller nautiska artiklar. Gran Canaria erbjuder turisten att på sin semester kunna dra nytta av det varierade utbudet av köpställen.

Ön erbjuder två mycket olika punkter där man kan göra sina inköp. Sydsidan, i och omkring turistområdena kan man hitta många olika affärer i närheten av stranden och turisthotellen.

Den andra möjligheten hittar du i Las Palmas de Gran Canaria, öns huvudstad och den största staden på Kanarieöarna, som har ett enormt utbud av inköpsställen, köpcentrum och varuhus.

Södra sidan av ön

Utbudet av affärer på öns sydsida är varierad och är hela tiden anpassad till besökarens behov. I alla köpcenter utspridda över alla turistområden Maspalomas, Playa del Inglés, San Agustín, Puerto Rico eller Meloneras hittar vi otaliga affärer som är anpassade till alla portmonäer. Yumbo köpcentrum mitt i Playa del Inglés har den största koncentrationen av affärer, nöjeslokaler och restauranger som är speciellt anpassade till gayturismens behov och krav. Detta köpcentrum med stort anseende i hela Europa är sedan länge ett av de mest kända och populära mötesplatserna för gayturisten på ön.

Norra sidan av ön (Las Palmas de Gran Canaria):

Några av öns bästa affärer finner vi längs den historiska gatan Triana och runtomkring. Från exklusiva modefirmor till stora komersiella märken. Från komplement till guldsmedsaffärer, kanariskt hantverk, sportartiklar och presenter. Affärerna längs Triana ligger alldeles bredvid stadens historiska kärna som är känt som Vegueta som erbjuder möjligheter att kombinera en eftermiddag med shopping med ett besök på något av de olika museerna. I närheten av affärsgatan Triana finns det också många intressanta barer och uteserveringar omkring Plaza de las Ranas (Grodornas torg), Plaza Cairasco eller Boulevard Monopol, platser där man kan sitta ner och ta en drink eller en kopp kaffe.

Affärscentrum Mesa y López i andra ändan av stan erbjuder också besökaren stora möjligheter till inköp på stora varuhus, boutiques eller specialaffärer.


Vill du vara med på en komplett tur "Tour de Compras" i de bästa affärskvarteren i huvudstaden? Tripgrancanaria följer med dig och gör det lätt för dig.

Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.