Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria
Ön

Var finns vi?

Var finns vi?

Gran Canaria tillhör den atlantiska delen av Makaronesien som består av ögrupperna Madeira, Savage Islands, Azorerna, Kap Verde och en del av Marocko. Den ligger 210 km från Afrikas närmsta punkt och 1.250 km. från Cadiz, som är den närmsta europeiska fastlandshamnen. Inom den kanariska arkipelagen ligger Gran Canaria mellan öarna Fuerteventura, som är belägen 83 km. österut, och Teneriffa som ligger 62 km. väster om Gran Canaria.

Vy över Atlanten

Gran Canaria som är av vulkaniskt ursprung, har på sin yta av 1.560 km² och 236 km. kust, integrerat en stor del av arkipelagens varierade landskap. Detta, tillsammans med öns olika klimat, har gjort att Gran Canaria fått benämningen “Miniatyrkontinent”. 

Öns mest karakteristiska fysiska egenskap är den runda formen, som endast avbryts av en liten halvö på ungefär 12 km² i nordöst (La Isleta) som förbinds med ön av en smal sandremsa. Pozo de Las Nieves, med sina  1.949 m. ligger mitt på ön och är dess högsta punkt. Från denna höjd och till kusten utstrålar djupa raviner, där ett annorlunda landskap exponeras.

Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.