Gran Canaria
Officiële toeristische website van Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Siteoverzicht
Gran Canaria
Het eiland

Waar vindt u ons?

Waar vindt u ons?

Gran Canaria ligt in de Atlantische zone van de Macronesië. Deze wordt gevormd door de archipels van de Salvajes, Canarische eilanden, Madeira, Azoren,  Kaap Verdische eilanden, en een deel van Marokko. Het eiland ligt op ongeveer 210 kilometer van het dichtstbijzijnde punt van Afrika en op 1250 kilometer van Cadiz, de dichtstbijzijnde haven op het Europese continent. Binnen de archipel, ligt Gran Canaria  op 83 kilometer van Fuerteventura in het Oosten en Tenerife op 62 kilometer naar het Westen.

Het eiland beslaat 1560 vierkante kilometer en heeft een kustlijn van 236 kilometer. Van vulkanische oorsprong, heeft het eiland een groot deel van de verschillende landschappen van de archipel in zich verenigd.Dit gegeven, in combinatie met de verscheidenheid in klimaat, heeft het de verdiende naam van “Miniatuurcontinent” opgeleverd. De meest kernmerkende fysieke karakteristiek van het eiland, is de ronde vorm. Slechts verstoord door een klein schiereiland van ongeveer 12 vierkante kilometer in het Noordoosten (La Isleta) en slechts met het eiland verbonden door een zanderige landengte. De maximale hoogte van 1949 meter wordt bereikt op el Pozo de las Nieves, midden in het eiland Gran Canaria. Van hieruit gaat het eiland, richting kust, over in diverse landschappen en wordt doorgekliefd door diepe valleien.

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.