Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria
Ön

Hur man tar sig hit

Hur man tar sig hit

Teror kommun ligger i de centrala, östliga, delarna av Gran Canaria, ungefär 20 kilometer från huvudstaden Las Palmas de Gran Canaria.

Det finns tre olika alternativ för att ta sig till Teror. Den första av vägarna,  Carretera de Teror GC-21, anses ha de vackraste vyerna. Den vägen når man genom ringleden runt Las Palmas de Gran Canaria, varifrån man tar avtagsvägen mot Teror, en slingrig väg på ungefär 20 kilometer som tar 45 minuter.

Det andra alternativet är att ta vägen från huvudstaden som går längs kusten, Carretera del Norte GC-43, och ta avtagsvägen mot Arucas, varifrån det är 21 kilometer till Teror. Denna väg är inte lika slingrig därför går det fortare, cirka 35 minuter.

Det sista alternativet är att ta vägen som leder mot mitten av ön, och då man kommer till San Mateo kommun, tar man vägen mot Teror, som heter carretera GC-42  och är 40 kilometer lång.

Om man istället för egen bil föredrar lokaltrafiken beger man sig till busstationen i Las Palmas de Gran Canaria och tar buss nummer 216, som går direkt till Teror längs vägen som går till denna kommun. Dess tidtabell är regelbunden under alla vardagar, från tidig morgon till sent på kvällen. Det går en buss till Teror ungefär varje halvtimme.

Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.