Gran Canaria
Den officiella webbsidan för turism på Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Sitemap
Gran Canaria
image01
image01
image01
image01
image01
image01
Naturen

Vandra på ett hav av moln

Vandra på ett hav av moln

De har lämnat problemen några flygtimmar bakom sig. Plikter och jobb är parkerade hemma för en lång, lång period. Nu har de bestämt sig för att ha tid för sig själva. Idag ska de lära känna det inre av ön. Att utan brådska gå längs alla stigar som slingrar sig mellan pinjeskogarna. Idag gäller det bergen. I morgon blir det stranden.

En promenad bara för två. En promenad mitt i ett Biosfärområde.

Gran Canaria är inte enbart en ö full av stränder. Det är också en kontinent i miniatyr som gömmer tusentals varierade vyer. Vilket har dugt till ett erkännande av Unesco som Biosfärreservat för sin rikedom av speciell natur. Nästan hälften av öns geografiska yta är inkluderad i reservatet som upptar ett stort antal av lantliga områden mycket vinklade till de mest traditionella aktiviteterna.

Men för att återgå till att prata om dessa två som lugnt promenerar på vandringsstigarna. Igår badade de i Maspalomas. Idag promenerar de i en av pinjeskogarna. En dryg timme från stranden har de till slut hittat ett molnhav. De kunde inte tro att det på en och samma ö kunde finnas så många olika klimat. De har varit tvungna att förflytta sig till öns höjder i den centrala delen av ön för att med egna ögon se att endast två steg från stranden är man endast två steg från himlen.

Igår ville de inte förstå det. Men det är bara för att de tillhör den sortens människor som måste se för att tro.

Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.