Gran Canaria
Officiële toeristische website van Gran Canaria
Silueta Gran Canaria Siteoverzicht
Gran Canaria
image01
image01
image01
image01
image01
image01
Natuur

Geconcentreerde natuur

De natuur leeft intensief op Gran Canaria

Het is moeilijk uit te leggen. Hoe vertel je dat een hele planeet op een eiland met een doorsnede van minder dan 50 km past? Maar het is waar. Gran Canaria is een wereld in miniatuur, met twee verschillende klimaten, twee verschillende gezichten. Een deel dat uit stranden bestaat en een ander, minder bekend gezicht, vol bergen en doorkliefd met diepe valleien die bovenop het eiland beginnen en steil aflopen totdat ze de zee raken. 

Roque Nublo unter dem blauen Himmel
Haus zwischen blühenden Mandelbäumen

Niet ver van de vrolijke drukte op de stranden speelt de natuur de hoofdrol, die zelf zijn gang gaat dankzij het goede klimaat in dit deel van de wereld. Een klimaat dat is afgestemd op deze microwereld met veranderende landschappen.

Stel je voor dat je thuis door de stad loopt en het weer verandert bij elke zijstraat. En niet één keer, maar steeds weer. En dat is precies wat er gebeurt op het eiland Gran Canaria. Hoe verder je van de kust het binnenland ingaat, hoe meer verschillende klimaten en landschappen je tegenkomt die helemaal niet op elkaar lijken. Ze kunnen zelfs als dag en nacht verschillen.

Bentayga im Gegenlicht
Blick auf den Bandama-Krater

Naaldboombossen. Subtropische bossen. Ravijnen die tussen de bergen door naar beneden slingeren waar ze zich vol overgave in zee storten. Een maanlandschap op de bergtoppen, boven een wolkenzee. Kleine oases met palmbomen en afgelegen plekken waar de bijzondere flora van Macronesië is te vinden. En verder een uitgebreid en verfrissend netwerk van eeuwenoude paden door de bergen waarover de bezoeker tussen pijnbomen, varens, drakenbloedbomen, velden inheems slangenkruid en vetplanten wandelt.

Ausflügler wandern an einer Talsperre im Bergland von Gran Canaria entlang

Wandelen. Wandelen en frisse lucht inademen. Midden in de natuur van een eiland dat 43% van zijn oppervlakte als natuurgebied beschermt. Op een eiland dat door de Unesco is aangewezen als biosfeerreservaat. Wandelen langs de zee of door bossen of over voetpaden die dorpen met elkaar verbinden. Lopen langs het fantastische schouwspel dat de watervallen bieden in regenachtige tijden of langs de bergbeekjes die samenkomen in de stuwmeren op de hooggelegen delen van Gran Canaria.

Goed. Misschien is deze mengeling van ingrediënten die hier midden in de oceaan is te vinden wel moeilijk te verklaren. Het is lastig uit te leggen dat Gran Canaria een continent in het klein is. Misschien moet je gewoon zelf komen kijken.

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.